AGRIS – platforma gde poljoprivrednici mogu dobiti SAVETE za svoje PARCELE

0
106

Vojvođanskim poljoprivrednicima dostupna je nova platforma na sajtu AGRIS.RS. Platforma ima za cilj da pomogne sve većem broju poljoprivrednika, te će oni uz samo nekoliko osnovnih klikova i unosom podataka, imena i prezimena i broja parcele, ostvariti  mnogobrojne benefite. Njena primena je trenutno ograničena na AP Vojvodinu, a ako bude ineresovanja moguća je primena i u celoj zemlji.

Adama Maganic 1120x180

Stručnjaci sa Poljoprivrednog fakulteta rešili su da svoju riznicu znanja od osnivanja fakulteta 54 godine prošlog veka pretoče u platformu. Samo u nekoliko klikova, unosom ličnih podataka i broja parcele, poljoprivrednik može da se priključi platformi koja će za njega napraviti geo mapu te dati preporuke za najvarijabilniju setvu.

Na platformi učestvuju trenutno četiri odeljenja, geodetsko, ratarsko, voćarsko i odeljenje agrotehnike, precizne poljoprivrede.

Web baner Sekator Bayer 1120x180 V01

U stvaranju platforme Agris učestvovalo je oko 20 vrsnih stručnjaka, profesora sa Poljoprivrednog fakulteta koji su podelili svoje višedecenijsko iskustvo kako bi pomogli vojvođanskim paorima.

Kako kaže profesor Aleksandar Sedlar sa Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu većina usluga se neće naplaćivati (savet šta gajiti, pedološka mapa…)

galenika Plavo ulje 1120x180

Platforma Agris će poslužiti kao alat odnosno spona između poljoprivrednika i svih dostupnih službi na Poljoprivrednom fakultetu

PROČITAJTE I...  Voćari, iskoristite BESPLATAN alat za nadzor berbe, kontrolu prihoda i troškova

Platforma će imati za cilj da napravi konekciju između poljoprivrednika i stručnjaka sa Poljoprivrednog fakulteta kroz primenu digitalnih i inovativnih rešenja a sve u cilju unapređenja i boljih rezultata u svim oblastima poljoprivrede, uz pomoć znanja. Platforma Agris krajem januara biće predstavljena na stručnom skupu na Zlatiboru, početkom februara se očekuje njena primena, prvo u AP Vojvodini a ako bude ineresovanja i u celoj zemlji.

Adama Forapro 1120x180

Opširnije možete pogledati u video prilogu na početku teksta.

Sagovornik: prof.dr Aleksandar Sedlar- Poljoprivredni fakultet u Novom Sadu

BioPlug 728x90px
Prethodni tekstProblemi oko unosa zasejanih parcela za subvencije po hektaru
Sledeći tekstSubvencije i za 80.000 fantomskih krava?

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime