Efikasno suzbijanje uskolisnih korova sa preparatom Pallas

0
581
Agrosaveti Corteva Pallas Mustang Forte korovi 01

Danas vam predstavljamo Corteva herbicid, dobro poznati Pallas. Bez njega bi proizvodnja pšenice, raži i tritikala na terenu Mačve, Pocerine i Centralne Srbije, bila veoma otežana ili praktično nemoguća.

Pallas je herbicid namenjen za suzbijanje širokolisnih korova u usevima pšenice, raži i tritikala. Njegova specifičnost i posebnost se ogledaju u tome što izuzetno efikasno rešava najznačajnije uskolisne korve koji se javljaju na našim terenima. Izdvojićemo neke kao što su divlji ovas i ljulj, u narodu poznatiji kao vlasulja.

Doza primene Pallas preparata je 250g/ha uz dodatak 0,5l Pallas đuvanta.

‚‚Imamo problem sa vlasuljom u zadnje vreme, ovde kod nas u Mačvi. Izražena je jako vlasulja. Jedini koji može da reši taj veliki problem je Pallas. Idemo prskanje Pallas u drugom kolencetu, kad je primetim na njivi da je vlasulja veća od pšenice. Nju je jako teško primetiti. Pallas je tu pobednik, apsolutni šampion. On čisti njivu i nemamo kasnije problema prilikom vršaja i prilikom predavanja pšenice na mlin. Nemamo odbitka. On tu pobeđuje.‚‚ – objašnjava svoje iskustvo Milan Begović iz Duvaništa.

PROČITAJTE I...  Zaštita suncokreta od korova sa preparatom Saltus

Agrosaveti Corteva Pallas Mustang Forte korovi 02

Mustang Forte

U okviru svoji inovacija, kompanija Corteva ove godine predstavlja Mustang Forte. To je efikasno rešenje za najtvrdokornije širokolisne korove u usevima žitarica. Mustang Forte se razlikuje od običnog Mustanga po tome što pokazuje delovanje putem zemljišta. To omogućava suzbijanje korova koji kasnije niču ili onih korova sa produženim nicanjem. To su palamida, samonikli suncokret, divlja konoplja i mnogi drugi.

Mustang Forte može se primeniti u pšenici u fazi od početka bokorenja, drugog kolenceta, u dozi 0,8-1l/ha.

Prethodni tekstUpozorenje na azijske voćne mušice
Sledeći tekstSubvencije: “Zahtev u obradi”

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime