LG pšenica – prinos za čistu peticu!

0
639
LG psenica
Foto: Galenika-Fitofarmacija

Setva pšenice je pred nama. Odabirom proverenog sortimenta osiguravamo rekordne prinose. Prilikom izbora sorti najvažnije je obratiti pažnju na genetski potencijal prinosa, pri čemu ne smemo zanemariti višegodišnja iskustva proizvođača.

Kompanija Galenika Fitofarmacija u svom portfoliju ima najkvalitetnije sorte pšenice koje su pažljivo odabrane kako bi prinos bio za čistu peticu!

Avenue – spremite se za rekordne prinose!

galenika psenica avenue
Foto: Galenika-Fitofarmacija

Priprada grupi najranijih sorti pšenice na domaćem tržištu. Ova sorta ima sposobnost da izbegne toplotne udare koji se javljaju krajem juna i početkom jula meseca. Odlikuje je dobar kvalitet zrna i dobra tolerantnost na ekonomski najznačajnije biljne bolesti. Poseduje stablo niskog rasta. Formira veliki klas bez osja. Zahvaljujući niskom stablu, tolerantna je na poleganje. Odlikuje je još i brza žetva, sa manjom količinom slame.

Višegodišnji visoki prinosi odlikuju Avenue kao visokorodnu sortu koja na domaćem tržištu poslednjih godina obara rekorde!

LG Aneri – sigurno u narednu žetvu!

galenika psenica aneri
Foto: Galenika-Fitofarmacija

Srednje rana sorta pšenice. Odlično se adaptira na različite tipove zemljišta i tehnologije uzgoja. Formira dobro razvijen klas, krupnog zrna bez osja. LG Aneri odlikuje i visoka hektolitarska masa. Savremena je sorta koja poseduje poboljšanu tolerantnost na ekonomski najznačajnije bolesti, koji predstavlja važan faktor prilikom odabira sorte.

PROČITAJTE I...  Zabranu izvoza žitarica mnogi vide kao pljačku poljoprivrednika

LG Aneri odlikuje brza žetva i lako skidanje useva.

LG Armstrong – i kvalitet i prinos!

galenika psenica armstrong
Foto: Galenika-Fitofarmacija

Spada u srednje rane sorte po dužini vegetacije. Odlikuje je srednje visoko stablo i klasovi sa osjem. Predstavlja jedinstven spoj visokog prinosa i dobrog kvaliteta zrna. Sorta pšenice koja svojom adaptibilnošću ispunjava očekivano. Visok potencijal bokorenja LG Armstrong značajna je osobina ove sorte.

„Jak“ gluten i povećano upijanje vode čini je odličnim izborom za mlinare i pekare.

Nikol – za pouzdan i stabilan prinos!

galenika psenica nikol
Foto: Galenika-Fitofarmacija

Srednje rana sorta koja poseduje izraženu adaptibilnost na različite uslove gajenja. Nikol je kod naših farmera rado zastupljena sorta. Odlikuje je izuzetno razvijeni klas, veoma krupnog zrna. Poseduje čvrsto, elastično stablo. Nikol karakteriše još i intenzivno bokorenje.

Sorta pšenice koja je proteklih godina na domaćen terenu pokazala svoju snagu i kvalitet.

Optimalna gustina setve za navedene sorte je 400-450 klijavih zrna po m².

Galenika-Fitofarmacija

Prethodni tekstU planu manje subvencije za poljoprivredu u 2024.
Sledeći tekstFARMA od 250 OVACA u selu Vračev Gaj

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime