Bespovratna sredstva za kuće na selu u opštini Inđija

0
944
Agrosaveti---Indjija---kuce---06

Na osnovu Programa mera podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja opštine Inđija za 2020. godinu, raspisan je konkurs namenjen mladim bračnim parovima za kupovinu kuća na selu na teritoriji opštine Inđija. Ukupan obim sredstava koja se dodeljuju po Javnom pozivu iznose 10.000.000,00 dinara i obezbeđena su Odlukom o budžetu opštine Inđija za 2020. godinu.

Vertigo POVERTWIN 1120x1080

“Unazad nekoliko godina mi smo imali dosta bračnih parova iz naše opštine koji su bezuspešno konkurisali na Pokrajinskom konkursu za kupovinu kuća na selu, jer je interesovanje bilo veliko. Naša je ideja da im pomognemo da reše svoje stambano pitanje. Naš konkurs smo nazvali “Ostanak i opstanak mladih na selu”. Konkurs je otvoren i moram da kažem da je intereseovanje veliko.” – kaže Ivana Pejović, direktorica Agencije za ruralni razvoj opštine Inđija.

Vertigo CC3 728x90

PAR HEKTARA ZEMLJE NIJE PREPREKA

Učesnici konkursa mogu da budu mladi bračni parovi, ili parovi koji su u vanbračnoj zajednici. Jedan od supružnika treba da ima ispod 40 godina i bar jedan od njih da ima prebivalište na teritoriji opštine Inđija minimum pet godina.

Web-baner-Dekalb-Vertigo-1120x180-V01

Agrosaveti---Indjija---kuce---04

“Kandidati ne smeju na sebi imati ništa od nepokretnosti. Za razliku od Pokrajinskog konkursa, oni mogu imati do 2 hektara poljoprivrednog zemljišta na svom imenu. Nismo želeli da im ta vrsta imovine bude problem za rešavanje stambenog pitanja.” – ističe Pejović.

Custodia 1120x1080

10 MILIONA ZA 10 PAROVA

Konkurs važi samo za naseljena mesta na teritoriji opštine Inđija. Izuzimaju se vikend naselja, kao i sam grad Inđija.

Tekton 1068x180px

Rok za apliciranje je dok se ne utroše sva predviđena sredstva koja iznose 10 miliona dinara za deset mladih bračnih parova. Ako se ova mera pokaže kao potrebna, iz opštine kažu da će je rado obnoviti i dogodine.

Biofor baner 728x90
PROČITAJTE I...  Inđija daje bespovratna sredstva za kuće na selu

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime