Bespovratna sredstva za kuće na selu u opštini Inđija

0
1483
Agrosaveti---Indjija---kuce---06

Na osnovu Programa mera podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja opštine Inđija za 2020. godinu, raspisan je konkurs namenjen mladim bračnim parovima za kupovinu kuća na selu na teritoriji opštine Inđija. Ukupan obim sredstava koja se dodeljuju po Javnom pozivu iznose 10.000.000,00 dinara i obezbeđena su Odlukom o budžetu opštine Inđija za 2020. godinu.

Adama Asorbital 1120x180

“Unazad nekoliko godina mi smo imali dosta bračnih parova iz naše opštine koji su bezuspešno konkurisali na Pokrajinskom konkursu za kupovinu kuća na selu, jer je interesovanje bilo veliko. Naša je ideja da im pomognemo da reše svoje stambano pitanje. Naš konkurs smo nazvali “Ostanak i opstanak mladih na selu”. Konkurs je otvoren i moram da kažem da je intereseovanje veliko.” – kaže Ivana Pejović, direktorica Agencije za ruralni razvoj opštine Inđija.

PAR HEKTARA ZEMLJE NIJE PREPREKA

Učesnici konkursa mogu da budu mladi bračni parovi, ili parovi koji su u vanbračnoj zajednici. Jedan od supružnika treba da ima ispod 40 godina i bar jedan od njih da ima prebivalište na teritoriji opštine Inđija minimum pet godina.

Galenika Talisman Skaut 1120x85

Agrosaveti---Indjija---kuce---04

“Kandidati ne smeju na sebi imati ništa od nepokretnosti. Za razliku od Pokrajinskog konkursa, oni mogu imati do 2 hektara poljoprivrednog zemljišta na svom imenu. Nismo želeli da im ta vrsta imovine bude problem za rešavanje stambenog pitanja.” – ističe Pejović.

PROČITAJTE I...  Raspisuje se najveći IPARD konkurs: Unapred se isplaćuje 50%

10 MILIONA ZA 10 PAROVA

Konkurs važi samo za naseljena mesta na teritoriji opštine Inđija. Izuzimaju se vikend naselja, kao i sam grad Inđija.

1120x180px

Rok za apliciranje je dok se ne utroše sva predviđena sredstva koja iznose 10 miliona dinara za deset mladih bračnih parova. Ako se ova mera pokaže kao potrebna, iz opštine kažu da će je rado obnoviti i dogodine.

Prethodni tekstFarma koza Murciano Granadina
Sledeći tekstZaštita paradajza, krompira i vinove loze od prouzrokovača plamenjača

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime