Za podsticaje u poljoprivredi i ruralni razvoj više od 77 milijardi dinara

0
70
Agrosaveti - Podsticaji za organsku proizvodnju 01

Vlada Srbije usvojila je Uredbu o raspodeli podsticaja u poljoprivredi i ruralnom razvoju u ovoj godini, kojom se raspoređuje deo budžetskih sredstava u ukupnom iznosu od 77.534.504.683 dinara.

Adama Maganic 1120x180

Tom uredbom propisuje se obim sredstava, vrste i maksimalni iznosi po vrsti podsticaja u poljoprivredi i ruralnom razvoju za 2024. godinu u cilju podrške nedovoljno razvijenih oblasti poljoprivredne proizvodnje i unapređenje konkurentnosti poljoprivrednih gazdinstava, saopštila je Vlada Srbije.

Na inicijativu Ministarstva za brigu o selu, usvojena je Uredba o utvrđivanju tri programa dodele bespovratnih sredstava: za kupovinu seoske kuće sa okućnicom, kupovinu minibuseva za potrebe prevoza seoskog stanovništva i organizovanje manifestacije „Miholjski susreti sela“ na teritoriji Srbije za 2024. godinu.

Web baner Sekator Bayer 1120x180 V01

Cilj ovih programa je unapređenje uslova života i rada u seoskim sredinama. Kroz program kupovine seoskih kuća sa okućnicom, za koji je opredeljeno 500 miliona dinara.

Podstiče se ostanak i povratak mladih u sela, dok je za kupovinu minibuseva i rešavanje pitanje mobilnosti seoskog stanovništva, Vlada, u ovoj godini, opredelila 120 miliona dinara.

galenika Plavo ulje 1120x180

U cilju negovanja tradicionalnog način života i kulturno-istorijskog nasleđa, podržana je i manifestacija „Miholjski susreti sela“ sa ukupno 50 miliona dinara.

PROČITAJTE I...  Produžen rok za podsticaje za mlade poljoprivrednike

Izvor: Vlada Srbije, RTS

Adama Forapro 1120x180
Prethodni tekstModerno kozarstvo u Srbiji i NAJEFIKASNIJE farme
Sledeći tekstGledičija-Medni bagrem: Drvo sa mnogo namena, a retko ko za njega zna

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime