Bez odgovora iz Ministarstva o problemima sa eAgrarom, vraćanju akciza, odvodnjavanju

0
100
traktor
Foto: Vertigo produkcija / U našem ataru

Ministarstvo poljoprivrede Srbje nije odgovorilo na zahtev poljoprivrednih proizvođača da objasni zbog čega se podaci o unetim parcelama u eAgrar obrađuju mesecima, ne vraća akciza u dogovorenom roku, a stižu rešenja za plaćanje takse za odvodnjavanje, iako je ukinuta 1. januara ove godine.

Adama Maganic 1120x180

To je za Betu rekao predsednik Udruženja poljoprivrednika Subotice Miroslav Matković i naveo da su za odgovor dali rok od tri dana i da je on juče istekao.

„Ne mogu da razumem da Ministarstvo poljoprivrede ne može da odgovori na pristojan zahtev, a kada izađemo na ulicu svakako nas pogrdno nazivaju“, rekao je Matković i dodao da će se udruženja dogovoriti koje će mere preduzeti.

Paradajz 1120x180

Poljoprivrednici traže objašnjenje Ministarstva zašto se ne poštuju dogovori pa se uneti podaci o parcelama u e-agrar obrađuju mesecima, a tražili su da se rok smanji na sedam dana.

Iako je sporazumom iz maja prošle godine, posle blokade puteva poljoprivrednom mehanizacijom, dogovoreno da se ukine taksa za odvodnjavanje, stižu rešenja „Voda Vojvodine“ za taksu za prvi kvartal ove godine. Ni akciza od 50 dinara po litru dizela se ne vraća u roku od 14 dana, kako je dogovoreno.

Web baner Delaro Bayer 1120x180 V01

Izvor: Beta

PROČITAJTE I...  eAgrar: Onlajn registracija poljoprivrednih gazdinstava od 1. jula 2022.
Prethodni tekstKako prepoznati i suzbiti poleganje rasada na vreme?
Sledeći tekstProlećna sadnja RUŽA počinje već u martu

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime