Podeljeni vaučeri najugroženijim gazdinstvima koja su pretrpela štetu u poplavama

0
18
poplava kukuruz
Foto: Vertigo produkcija / U našem ataru

UN FAO i Ministarstvo poljoprivrede Srbije saopštili su da su završili distribuciju vaučera od po 66.000 dinara najugroženijim poljoprivrednim gazdinstvima koja su pretrpela štetu nakon poplava 2023. godine.

Adama Maganic 1120x180

Novac je obezbeđen u okviru Programa tehničke pomoći za hitan odgovor Organizacije za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih nacija (FAO).

Vaučeri mogu da se upotrebe za kupovinu robe i proizvoda namenjenih poljoprivrednoj proizvodnji, uključujući seme, sadni materijal, đubrivo, poljoprivredne alate i opremu, kao i rezervne delove i materijal za popravku poljoprivrednih mašina.

Paradajz 1120x180

Podrška je pružena poljoprivrednim gazdinstvima iz Trstenika, Varvarina, Ćićevca, Kuršumlije, Brusa, Ćuprije, Ražnja, Aleksinca, Doljevca i Rekovca.

U tih 10 opština, ukupno 327 gazdinstava sa više od 1.300 članova je dobilo pomoć da obnove proizvodnju nakon prošlogodišnjih elementarnih nepogoda.

Web baner Delaro Bayer 1120x180 V01

Poplave u 2023. godini su pogodile 56 opština, pretežno u centralnoj i južnoj Srbiji, nanevši veliku štetu kako infrastrukturi, tako i poljoprivrednom zemljištu.

Izvor: Agronews

Krompir 1120x180
PROČITAJTE I...  Država nema sluha za domaće rase goveda
Prethodni tekstMLADI na SELU, farma KRAVA i proizvodnja MLEKA u Bačkoj Palanci
Sledeći tekstČista njiva bez korova: Ove preparate koriste ratari širom Evrope

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime