Proizvođači mleka blokirali put Kragujevac-Kraljevo-Čačak

0
73
traktor put protest
Ilustracija / Foto: Pixabay

Udruženje odgajivača goveda Centralne Srbije organizovalo je danas u Ravnom Gaju, na raskrsnici kod skretanja za Knić i Gružu, skup proizvođača mleka koji su nezadovoljni cenom mleka blokirali blokirali magistralni put Kragujevac – Kraljevo-Čačak.

Adama Sultan 1120x180

Oni su od 10.00 sati traktorima blokirali saobraćajnicu.

Predsednik Udruženja odgajivača goveda centralne Srbije, Šumadije i Pomoravlja Milija Palamarević rekao je danas za Betu da traže da država donese petogodišnji nacionalni plan razvoja i zaštite poljoprivrede.

LG psenica Galenika 2023 1120x180px

„Ukoliko država misli da spasi poljoprivredu, trebalo bi što hitnije da donese nacionalni plan zaštite i razvoja poljoprivrede za period od pet godina. Ukoliko država to ne uradi, poljoprivreda će potpuno propasti„, rekao je Palamarević.

To udruženje je prošle nedelje zatražilo razgovor sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i ministarskom poljoprivrede Jelenom Tanasković, ali je juče popodne delegaciju poljoprivrednika primila samo Tanasković.

BioPlug 728x90px

Palamarević je rekao da četiri-pet sati razgovora sa Tanasković i njenim saradnicima nije urodio konkretnim dogovorom, zbog čega najavljeni protest nije odložen.

Nema razloga za protest (?)

Ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković poručila je da nema razloga za proteste poljoprivrednika, s obzirom da nema grane poljoprivrede koja ove godine nije dobila više novca od države.

Web baner Dekalb Bayer 1120x180 V01

„Novca nije nikad dovoljno. Mislim da su protesti nešto što poslednje treba da se dešava u ovoj godini. Ne postoji grana poljoprivrede u 2023. godini koja nema više novca nego što je imala u prethodnom periodu“, rekla je Tanaskovićeva odgovarajući na pitanje novinara u Privrednoj komori Srbije da prokomentariše proteste ratarska udruženja Južnobanatskog i Braničevskog okruga koji su se dešavali prethodnih dana.

PROČITAJTE I...  Pokret "Da se struka pita": Uzgoj tovljenika smanjen za preko 48 odsto

Istakla je da je ministarstvo u prva tri meseca tekuće godine isplatilo sve zaostale subvencije iz prethodne godine, ukupno 15 milijardi dinara i dodala da se to nikada ranije nije desilo.

Izvor: Tanjug / Beta

Prethodni tekstMavrik u zaštiti voća: Neumoljiv prema braon mramorastoj stenici (smrdibubi), nežan prema pčelama
Sledeći tekstImlek objavio da otkupljuje mleko po rekordnoj ceni

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime