Novi podsticaji i veći agrarni budžet u 2022. godini

0
1153
novac subvencije
Foto: Pixabay

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović najavio je veći agrarni budžet u sledećoj godini, dok je šef Delegacije EU u Srbiji najavio nove grantove u okviru IPARD-a u narednih sedam godina.

Luna Sensation Bayer 1120x180 V01

Uz nove IPARD podsticaje, resorni ministar najavio je i veći agrarni budžet u narednoj godini. Prema njegovim rečima iz državnog budžeta izdvojiće se drastično više novca za poljoprivredu u 2022. godini nego što je to bilo u 2021. godini. Još uvek nije precizirano o kolikom se budžetu radi.

Sa druge strane, šef Delegacije EU u Srbiji, Emanuel Žiofre najavio je da će poljoprivrednicima biti dostupni novi grantovi u okviru IPARD-a, a da će prednost u dobijanju sredstava imati žene i mladi poljoprivrednici.

Adama Sultan 1120x180

„Mi smo u okviru IPARD-a izdvojili još davnih dana 175 miliona evra, taj novac će moći da generiše investicije od ukupno 600 miliona evra u poljoprivredi. Pošto želimo još više od toga da uradimo, trenutno razgovaramo o narednoj fazi IPARD-a 3“, otkrio je Emanuel.

U novembru se očekuje odobrenje IPARD 3 programa, u okviru koga je za poljoprivredu izdvojeno 288 miliona evra.

galenika psenica LG 1120x185px

Trenutno, zainteresovani poljoprivrednici mogu da prijave projekte do 17. decembra, do kada traje drugi javni poziv za IPARD podsticaje namenjene diverzifikaciji poljoprivrednih gazdinstava i razvoju poslovanja. Sve informacije vezano za ovaj IPARD mogu se pogledati na sajtu Ministarstva poljoprivrede i Uprave za agrarna plaćanja.

PROČITAJTE I...  IPARD podsticaji: Uskoro počinju prijave za NOVE TRAKTORE

Izvor: Biznis.rs

Infinito Bayer 1120x180 V01
Prethodni tekstOjadili državu za milione: Pare od subvencija uzeli a nove mašine nisu kupili
Sledeći tekstOzimi stočni grašak: Isplativa proizvodnja kvalitetne kabaste stočne hrane

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime