Ojadili državu za milione: Pare od subvencija uzeli a nove mašine nisu kupili

0
876
hapsenje uhapsen
Foto: Pixabay

Kako se navodi u saopštenju MUP-a, dva vlasnika poljoprivrednih gazdinstava su uhapšena, dok se za trećom osobom traga zbog sumnje da su izvršili krivična dela prevare i neosnovanog korišćenja subvencija i oštetili državu za gotovo 7 miliona dinara.

Web baner Monsoon Bayer 1120x180 V01

Osumnjičeni M. R. (1978) iz Mladenovca, I. D. (1980) iz Beograda i još jedan muškarac se terete da su kao vlasnici poljoprivrednih gazdinstava lažirali dokumentaciju od dobavljača, kao da su kupili robu u vrednosti od 6.809.567 dinara iako je nisu kupili niti platili.

Ovu dokumentaciju su koristili za ostvarenje prava na podsticaje za investicije i fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava, za nabavku novih mašina i opreme, kao i za prijave za ostvarivanje podsticaja za podršku raznih programa.

2022 Custodia 1120x1080

Na ovaj način su doveli u zabludu zaposlene u Upravi za agrarna plaćanja, koji su im odobrili prava na podsticaje i isplatili 6.809.567 dinara.

Novac je uplaćen na račune osumnjičenih koji su oni podizali u gotovini, čime su pribavili protivpravnu imovinsku korist u navedenom iznosu, a za koji su oštetili budžet Republike Srbije.

galenika fitofarmacija pylon 1120x85

Osumnjičeni koji su uhapšeni, zadržani su do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu biti privedeni nadležnom tužilaštvu, saopštio je MUP.

PROČITAJTE I...  Kolike će biti subvencije u 2021. godini

Akciju su sproveli pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Upravom za agrarna plaćanja i Prvim osnovnim javnim tužilaštvom u Beogradu.

MPS2022 GBaneri

Izvor: RTS

Prethodni tekstMale farme svinja na ivici opstanka: Šta bi moglo da ublaži gubitke?
Sledeći tekstNovi podsticaji i veći agrarni budžet u 2022. godini

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime