Podsticaji „po hektaru“ i ove godine bez podnošenja zahteva

0
788
Agrosaveti - Državne njive 01

Usled nepovoljne epidemiološke situacije, a u cilju efikasnije isplate podsticaja po hektaru biljne proizvodnje, i u ovoj godini će se proces isplata vršiti bez podnošenja zahteva za ostvarivanje prava na podsticaj Upravi za Trezor. Ipak, oni koji nisu ostvarili subvencije po hektaru u 2021. moraće da podnesu zahtev.

Luna Sensation Bayer 1120x180 V01

Uprava za agrarna plaćanja će na osnovu preseka stanja o isplaćenim osnovnim podsticajima u biljnoj proizvodnji u 2021-toj godini, svim poljoprivrednicima koji su protekle godine ostvarili pravo na ovaj podsticaj isplatiti sredstva i za 2022. godinu, iako nisu podnosili zahtev. Obračun će se vršiti po osnovu prijavljenih površina pod konvencionalnom poljoprivrednom proizvodnjom sa presekom na dan 30.09.2021. godine.

Ko mora da podnese zahtev

Poljoprivredni proizvođači koji su registrovali svoje gazdinstvo u periodu od 30.09.2020. do 30.09.2021. godine, ili pre tog perioda, a koji u 2021. godini nisu ostvarili pravo na osnovne podsticaje u biljnoj proizvodnji, zahteve će podnositi Upravi za agrarna plaćanja putem mejl adrese podsticaji.pohektaru@minpolj.gov.rs od 1. marta do 30. aprila 2022. godine.

Magnetic 1120x185px

Dovoljno je dostaviti podatke o podnosiocu zahteva, i to:
– ime i prezime,
– matični broj (JMBG) i
– broj poljoprivrednog gazdinstva (BPG).
Korisnicima koji nisu tehnički u mogućnosti da upute mejl biće dostupne filijale Uprave za Trezor.

PROČITAJTE I...  Omogućena AVANSNA isplata polovine sredstava iz IPARD-a

Uprava za agrarna plaćanja moli sve korisnike da postupe prema navedenim instrukcijama. Kako bi proces isplate tekao što efikasnije, na navedenu imejl adresu ne treba upućivati svoje podatke ukoliko ste u 2021. godini ostvarili pravo na osnovne podsticaje u biljnoj proizvodnji (podsticaje „po hektaru“).

ExelGrow Adama 1120x180

Dodatne informacije možete dobiti na neki od telefona Kontakt centra Uprave za agrarna plaćanja: +381 11 30 20 100; +381 11 30 20 101 ili putem imejl adrese uap.kontaktcentar@minpolj.gov.rs.

Podsticaji po hektaru organske biljne proizvodnje

Podsticaji po hektaru biljne proizvodnje u zavisnosti od toga da li je reč o konvencionalnoj ili organskoj poljoprivrednoj proizvodnji, ostvaruju se na osnovu dva pravilnika: Pravilnika o načinu ostvarivanja prava na osnovne podsticaje u biljnoj proizvodnji i obrascu zahteva za ostvarivanje tih podsticaja (https://bit.ly/3b3YJnl) i Pravilnik o korišćenju podsticaja za organsku biljnu proizvodnju (https://bit.ly/3e0HaGD).

Infinito Bayer 1120x180 V01

Poljoprivrednim proizvođačima uključenim u organsku biljnu proizvodnju će se podsticaji za površine pod organskom proizvodnjom isplaćivati na osnovo Zahteva za organsku biljnu proizvodnju koji Upravi za trezor, poljorivredni proizvođači dostavljaju u periodu od 03. maja do 30. juna tekuće godine.

PROČITAJTE I...  IPARD – prednosti i nedostaci

Izvor: UAP

Duplex pro galenika 1120x85px repa bez psenice
Prethodni tekstProlećna sadnja RUŽA počinje već u martu
Sledeći tekstPovećana otkupna cena za šećernu repu, ratari vagaju da li da je seju

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime