Raspisan javni poziv za subvencije za kvalitetna priplodna grla

0
87
krave
Foto: Vertigo produkcija / U našem ataru

Ministarstvo poljoprivrede raspisalo je danas Javni poziv za subvencije za kvalitetna priplodna grla koji će biti otvoren do 15. maja.

Adama Maganic 1120x180

Ovim pozivom, kako se navodi, opredeljena su sredstva za kvalitetne priplodne mlečne krave, kvalitetne priplodne tovne krave i bikove, kvalitetne priplodne ovce i ovnove, koze i jarčeve, kao i kvalitetne priplodne krmače i nerastove.

Sredstva iz poziva su namenjena i za subvencije za roditeljske kokoške teškog i lakog tipa, kao i za roditeljske ćurke, kvalitetne priplodne matice riba šarana i kvalitetne priplodne matice riba pastrmke.

Paradajz 1120x180

U saopštenju Ministarstva poljoprivrede Srbije se ističe da svi zainteresovani poljoprivredni proizvođači mogu podneti prijave za podsticaje na portalu ePodsticaji.

Konkurs za sredstava za nove ribnjake i rekonstrukciju postojećih do 24. maja

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo raspisao je konkurs za dodelu sredstava za podizanje novih ribnjaka i rekonstrukciju postojećih u Vojvodini za 2024. godinu, radi unapređenja načina korišćenja neobradivog poljoprivrednog zemljišta, a u cilju unapređenja ribarstva u Vojvodini, koji će biti otvoren do 24. maja.

Web baner Delaro Bayer 1120x180 V01

Ukupan iznos bespovratnih sredstava koji se dodeljuje je 20 miliona dinara bez poreza na dodatu vrednost, a po jednoj prijavi se odobrava za podizanje novih i rekonstrukcija postojećih ribnjaka do pet miliona dinara.

PROČITAJTE I...  Vojvodina: Ne propustite subvencije za preradu mleka i mesa u 2022. godini

Predmet konkursa je podizanje novih i rekonstrukcija postojećih ribnjaka, na površini ne manjoj od jednog hektara (ha) i ne većoj od 100 ha, koji se nalaze u Vojvodini.

Krompir 1120x180

U konkursu je navedeno da se pod objektima, podrazumevaju isključivo objekti za proizvodnju ribe i to rastilišta, mladičnjaci, tovilišta, zimovnici, izlovni i obodni kanali.

Naglašeno je i da sekretarijat dodeljuje bespovratna sredstva u obimu do 70 odsto od ukupne vrednosti zemljanih radova bez PDV-a, dok preostali iznos ugovorenih sredstava obezbeđuje korisnik sredstava.

Web baner LEK Bayer 1120x180 V01

Podnosilac prijave za podizanje novih ribnjaka može podneti samo jednu prijavu po konkursu ili najviše dve prijave po podnosiocu za rekonstrukciju postojećih ribnjaka za najviše dva zasebno registrovana ribnjačka objekta – ribnjaka.

Izvor: RTV

Adama Forapro 1120x180
Prethodni tekstPovrtarski vodič: Prolećna i letnja setva BORANIJE i uslovi za uzgoj
Sledeći tekstMaganic – za pšenicu bez mikotoksina, fungicid za brze intervencije

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime