Raspisan javni poziv za subvencije za organsku stočarsku proizvodnju

0
39
Agrosaveti - krave

Zainteresovani poljoprivredni proizvođači mogu do 31. avgusta da konkurišu za podsticaje za organsku stočarsku proizvodnju na osnovu poziva koje je raspisalo Ministarstvo poljoprivrede.

Adama Sultan 1120x180

Kako se navodi u pozivu, reč je o podsticajima za premiju za mleko proizvedeno metodama organske proizvodnje i podsticajima u organskom stočarstvu.

Podsticaji se daju za: kvalitetne priplodne mlečne krave, kvalitetne priplodne tovne krave i bikove, krave za uzgoj teladi za tov, kvalitetne priplodne ovce i ovnove, koze i jarčeve, kvalitetne priplodne krmače i nerastove, tov junadi, tov jagnjadi, tov jaradi, tov svinja, košnice pčela, roditeljske kokoške teškog tipa, roditeljske kokoške lakog tipa, roditeljske ćurke, kvalitetne priplodne matice riba šarana, kvalitetne priplodne matice riba pastrmke, proizvodnju konzumne ribe.

LG psenica Galenika 2023 1120x180px

Najviši ukupni iznos podsticaja koji korisnik podsticaja može da ostvari za jednu kalendarsku godinu u skladu sa ovim pravilnikom iznosi 55.000.000 dinara.

Više informacija o pozivu i uslovima za konkurisanje možete pročitati u Pravilniku o podsticajima za organsku stočarsku proizvodnju.

BioPlug 728x90px

Svi zainteresovani poljoprivredni proizvođači mogu podneti prijave za podsticaje na portalu ePodsticaji.

PROČITAJTE I...  Podsticaji „po hektaru“ i ove godine bez podnošenja zahteva
Prethodni tekstOrgansko govedarstvo – sličnosti i razlike sa konvencionalnom proizvodnjom
Sledeći tekstOrganska proizvodnja – izazovi i zadovoljstva

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime