Poziv za učešće na festivalu „Rakija i rakijaši 2020“

0
880
Agrosaveti - Proizvođači rakije 01

Udruženje voćara, vinogradara, rakijaša i vinara “Ravnica” i FB grupa “Rakija i rakijaši”, poziva sve zainteresovane hobi proizvođače rakija, da uzmu učešće na predstojećem festivalu i proslede svoje uzorke na zvanično ocenjivanje kvalteta rakija.

Agil 1120x180

Rakije će ocenjivati naši najbolji senzoričari na čelu sa prof. dr Ninoslavom Nikičevićem i dr Ivanom Uroševićem. Uz njih će biti još petoro drugih senzoricara takođe doktori nauka.

Festival ima i edukativni karakter pa će se na njemu održati niz tribina i predavanja u vezi sa proizvodnjom najkvalitetnijih voćnih destilata.

BioPlug 728x90px

Ove godine se očekuje do 1000 uzoraka i učešće hobista iz 8 zamalja našeg okruženja.
Napravljen je i tim za podršku od oko 40 stručnjaka i tehnologa. Novi hobisti mogu im se obratiti za savete, ali i za predaju uzoraka u svom regionu.

Agrosaveti - Proizvodnja prirodnih rakija 02

NAJBOLJA RAKIJA 2020. SRBIJA

Organizatori sa ponosom objavljuju i to da su stekli i tehničko pravo da proglase najbolju rakiju 2020. za Srbiju. Uspeli su da pozovu i sve pobednike po kategorijama sa svih festivala u 2020. da uzmu učešće i da besplatno predaju svoj pobednički uzorak.

Orius 1120x1080

Ove godine će biti čak 12 kategorija u kojima će se rakije takmičiti i. Osim standardnih, takmičiće se i po voćnim vrstama, a biće i kategorije vinjak, kavados, čak 3 podkategorije za šljivovicu, kao i za travarice i likere.

Festival prate i najveće domaće firme sa svojim proizvodima. Nagradni fond je u vrednosti od preko 10 000 evra. Najboljima će biti poklonjeni DES kazani, prohromska burad i hrastova burad.

Web baner Dekalb Bayer 1120x180 V01

O svemu ovom, kao i o načinu i uslovima za predaju uzoraka, više informacija možete pročitati na Fb grupi “Rakija i rakijaši”.

Prethodni tekstOvčarska zadruga i farma ovaca u Sekuriču
Sledeći tekstStiže pomoć za tovljače junadi

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime