Registracija na eAgrar jednostavnija uz pomoć savetodavnih službi

0
716

Ministarstvo poljoprivrede pokrenulo je proces uvođenja poljoprivrednih gazdinstava u elektronski sistem eAgrar. Svim poljoprivrednim proizvođačima, kojima je procedura oko registracije na platformu eAgrar nejasna, na raspolaganju su savetodavci iz Poljoprivredne savetodavne i stručne službe iz njihovog okruga, čiji je zadatak da im pruže konkretnu pomoć i olakšaju proces registracije. 

Adama Asorbital 1120x180

Poljoprivredna savetodavna i stučna služba Kragujevac pokriva prostor Šumadijskog upravnog okruga, sa naseljima uglavnom ruralnog tipa, gde se nalazi oko 30-35.000 registrovanih poljoprivrednih gazdinstava. Mnogim poljoprivrednicima procedura je nejasna, dosta njih je uplašeno od novina.

Direktna pomoć savetodavaca iz poljoprivredne službe oko registracije na eAgrar pokazala se kao neophodna i izuzetno korisna. U prilog tome govori i svakodnevno veliki broj poseta Poljoprivrednoj stručnoj službi.

Web baner Dekalb Bayer 1120x180 V01

Konkretne pozitivne promene

eAgrar bi trebalo da donese niz konkretnih pozitivnih promena za poljoprivredne proizvođače. Platforma treba da omogući brži proces upisa i promene podataka u Registru poljoprivrednih gazdinstava, kao i lakše ostvarivanje prava na subvencije. Cela ideja ovog projekta je da poljoprivredni proizvođači transparentno znaju za šta su aplicirali od subvencija u tekućoj godini i da taj novac i dobiju u istoj godini.

PROČITAJTE I...  Setva ove godine skuplja do 30 odsto

Važno je naglasiti da registracija poljoprivrednih gazdinstava nije obavezna, već je na dobrovoljnoj bazi. Ipak, neregistrovana poljoprivredna gazdinstva imaju značajno ograničenje.

Adama Tomigan XL 1120x180

Svim poljoprivrednim proizvođačima savetodavci Poljoprivrednih savetodavnih i stručnih službi su na raspolaganju za pružanje konkretne pomoći da se što lakše registruju, uključe i ubuduće koriste sve benefite eAgrara.

Opširnije pogledajte u video prilogu gore.

KWS banner 728x90

Sagovornici: Petrović Danko, savetodavac za voćarstvo i vinogradarstvo PSSS Kragujevac, Violeta Petrović Luković, PSSS Kragujevac, Miroslav Savić, poljoprivrednik

Prethodni tekstHibrid KUKURUZA DKC 4712 novi pobednik FAO grupe 370
Sledeći tekstAktuelno: Zaštita breskve i nektarine

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime