Efikasno suzbijanje KOROVA u povrtarskoj proizvodnji

0
2561
luk
Foto: Galenika-Fitofarmacija

Veoma važna mera u gajenju povrća je suzbijanje korova. U povrtarskoj proizvodnji nema velikog izbora herbicida, pa je najbolje uraditi zaštitu na samom početku vegetacije. Predstavljamo efikasno i sigurno rešenje kompanije Galenika-Fitofarmacija.

Preparat Zanat veoma dobro suzbija većinu jednogodišnjih uskolisnih i širokolisnih korova kao što su štir, pepeljuga, broćika ili prilepača, tarčušak ili hoću-neću, muhari i mnogi drugi korovi.

Primena preparata Zanat

Preparat Zanat se primenjuje posle sadnje, a pre nicanja krompira u količini primene 4-6 l/ha; posle setve/ sadnje luka u količini primene 5 l/ha; setve graška u količini primene 4-6 l/ha, pre rasađivanja paradajza, paprike i kupusa.

Doziranje na manjim površinama

Često je pitanje proizvođača kako dozirati Zanat na manjim površinama?

Odgovor je 125 ml/10 litara vode, a rastvorom od 10 litara treba tretirati površinu od 250 m² ili 2,5 ara. Ovakvom primenom dobijemo dozu od 5 l/ha uz utrošak vode 400 l/ha.

galenika pylon 1120x85

Velika dilema proizvođača koji rade povrće iz rasada koliko pre rasađivanja primeniti Zanat, da li raditi inkorporaciju ili istretirati površinu pa rasađivati?

PROČITAJTE I...  Zaštita suncokreta od korova post em

Odgovor je sledeći – pravilna primena predstavlja kvalitetnu pripremu zemljišta za rasađivanje, a zatim primenu Zanata. Nema ograničenja vremenskog perioda za gajene biljke, ali je radna karenca 48 sati, prema tome preporuka je da se Zanat primeni 4-5 dana pre rasađivanja, a ukoliko se radi ručno rasađivanje koristiti zaštitne rukavice.

Zanat ne primenjivati u proizvodnji na slabo humusnim zemljištima i za proizvodnju mladog luka za salatu zbog karence.

Galenika-Fitofarmacija

Prethodni tekstRusija hoće da obustavi izvoz đubriva: Da li nakon poskupljenja preti nestašica?
Sledeći tekstLovor višnja: Idealna biljka za živu ogradu, ali opasna za ljubimce i decu

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime