Capreno – bez korova u kukuruzu

0
2065
Agrosaveti---Agroglobe---Capreno---01

Na početku svake setve treba imati na umu da je našim usevima potrebna i adekvatna zaštita. Kompanija Agroglobe svojim kupcima pored prodaje, nudi i stručnu pomoć pri odabiru preparata za zaštitu useva.

Da bi se postigli maksimalni prinosi kukuruza, pored pravovremene setve, ishrane i drugih bitnih faktora, posebno je važno da kukuruz nema konkurenciju korova u početnim fazama razvoja do 6 listova. Tada se formira potencijal za prinos, tačnije broj klipova, broj redova u klipu i dr. Primenu preparata treba prilagoditi fazi razvoja korova. Efikasno delovanje preparata je kada se širokolisni korovi nalaze u fazi do 2- 4 lista. Ako se u tom periodu napravi greška, ni idealni uslovi u nastavku vegetacije ne mogu da nadoknade izgubljen potencijal za prinos. Zbog toga se preporučuje ranija primena herbicida, kako bi u tim ključnim fazama za razvoj, usev bio čist od korova.

Herbicid Capreno odlično suzbija širokolisne korove: ambroziju, palamidu, pepeljugu, tatulu, štir, kereće grožđe, divlju papriku i mnoge druge. Od uskolisnih korova dobro suzbija muharike i sirak iz semena.

PROČITAJTE I...  Prvi tretman protiv korova u kukuruzu

Agrosaveti---Agroglobe---Capreno---01

EFIKASNO I DUGOTRAJNO REŠENJE

Prvi znaci nakon primene preparata Capreno vidljivi su već nakon 3-5 dana . Dolazi do prestanaka rasta korova, jer se brzo usvaja preko lista i spušta kroz koren, zaustavljajući dalji rast korova. Zatim, dolazi do hloroze, tačnije izbeljivanja, i na kraju, veoma brzo do potpune nekroze tkiva. Od svih herbicida koji se koriste posle nicanja kukuruza, preparat Capreno odlikuje najdugotrajnije zemljišno delovanje što je značajno za korove koji kasnije niču.

Upotreba Caprena ne ograničava plodored u planiranju setve narednih useva.

Biofor baner 728x90

VREME I DOZA PRIMENE

Capreno se koristi kada je kukuruz u fazi do 6 listova, upravo kada je najvažnije da usev bude čist. Koristi se sa 0,25 l/ha uz dodatak okvašivača Mero u dozi od 1 do 2 l/ha.

Čine ga dve snažne aktivne materije: TEMBOTRION i TIENKARBAZON- METIL poznate iz herbicida Laudis i Monsoon Active.

Agrosaveti---Agroglobe---Capreno---02

Ova kombinacija ima različite mehanizme delovanja. Istovremeno omugaćava suzbijanje širokog sprektra korova i ono što je najvažnije, sprečavanje pojave rezistentnosti.

Capreno proizvođačima pruža jedno efikasno, dugotrajno, pouzdano i veoma isplativo rešenje u borbi protiv korova.

PROČITAJTE I...  KWS hibridi za najbolje rezultate u intenzivnoj tehnologiji

Kompanija Agroglobe svake godine se trudi da svim poljoprivrednim proizvođačima ukaže na važnost mera zaštite koje su neophodne kako bi se očuvali usevi i osigurali visoki prinosi.

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime