Herbicid RACER za čist start SUNCOKRETA

0
1343
Agrosaveti Adama Racer suncokret prskanje na crno korovi

Racer® je selektivni sistemični herbicid kompanije Adama za suzbijanje jednogodišnjih širokolisnih i nekih uskolisnih korova u usevu suncokreta. Primenjuje se posle setve, a pre nicanja i rešava problem sa svim korovima bez fitotoksičnih dejstva na suncokret.

Spyrale Adama 1120x1080

U početnim fazama rasta i razvoja suncokret je jako osetljiv na prisustvo korovskih biljaka. Zbog toga je primena zemljišnog herbicida Racer® posle setve, a pre nicanja od velike važnosti, jer omogućava biljkama suncokreta da se slobodno razvijaju bez konkurencije i pritiska korovskih biljaka.

Herbicid Racer® sadrži aktivnu materiju flurohloridon (250 g/l). Bez teškoća suzbija sve ekonomski značajne korove u usevu suncokreta kao što su čičak, ambrozija, dvornik veliki, gorčika obična, gorušica poljska, konica obična, kopriva mrtva, lipica teofrastova, mišjakinja obična, pepeljuga obična i srcolisna, pomoćnica, proso korovski, štir obični, vijučac njivski i mnogi drugi.

Preparat je svoju visoku efikasnost posebno pokazao na parcelama sa velikim potencijalom korovskih biljaka rešavajući problem sa gotovo svim korovima, što za poljoprivrednike u takvoj situaciji znači značajno umanjenje ulaganja u dodatnu zaštitu i intervencije sa folijarnim preparatima.

PROČITAJTE I...  Odnos SUNCOKRETA prema sušnoj godini

Herbicid Racer® može da se primeni u svim tipovima suncokreta i, za razliku od folijarnih herbicida, ne izaziva fitotoksično dejstvo na usev suncokreta.

Primena herbicida Racer®

Preporučena doza primene je 2-4 l/ha, u zavisnosti od tipa i humoznosti zemljišta, ali u praksi se pokazalo da je 2 do 2,5 litre sasvim dovoljno.

Potrebno je da se zemljište prethodno dobro pripremi, a to znači da je dobro usitnjeno (da nema velikih grudvi) i da nema puno žetvenih ostataka, kako bi preparat napravio dobru pokrovnost zemljišta.

Racer može i do 4 nedelje da čeka kišu, a nakon padavina (5-10 mm/m2 kiše) preparat se aktivira 100% i tada ispoljava svoje maksimalno dejstvo.

Pre upotrebe preparata obavezno je pročitati uputstvo i ponašati se u skladu sa preporukama!

Za više informacija kontaktirajte predstavnike kompanije Adama na terenu

Prethodni tekstRepublička direkcija za robne rezerve vrši otkup pšenice od poljoprivrednih gazdinstava
Sledeći tekstUzgoj prasadi isplativiji od tova, brži je obrt kapitala i stabilnija cena

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime