Kako suzbiti korove u kukuruzu u početnim fazama razvoja?

0
1596
logan
Foto: Efekat primene preparata LOGAN / Galenika-Fitofarmacija

Kukuruz je veoma osetljiv na prisustvo korova, posebno u početnim fazama razvoja. Korov crpi prirodne resurse iz zemlje, a to za posledicu ima nedovoljno razvijen koren kukuruza.

Slab koren = Slaba biljka.

Slaba biljka = Slab prinos.

Najčešći korovi u usevu kukuruza su ambrozija, lipica, srcolisna i obična pepeljuga, štir, divlji sirak iz semena i korovski proso, a herbicid LOGAN efikasno suzbija sve navedene korovske biljke.

LOGAN je novi herbicid kompanije GALENIKA-FITOFARMACIJA. Suzbija jednogodišnje korove u usevu kukuruza i ima široko vreme primene – posle setve, a pre nicanja, pa sve do trećeg lista kukuruza. LOGAN deluje i do šest nedelja nakon primene, jer se reaktivira nakon kiše.

Sadrži protektant, koji podstiče metabolizam kukuruza i ubrzava neutralisanje herbicida. Zahvaljujući tome, LOGAN je veoma agresivan prema korovima, a selektivan za kukuruz.

Kako LOGAN deluje?

Korovske biljke usvajaju LOGAN korenom i listom, a preparat počinje da deluje veoma brzo nakon primene. Prvo dolazi do promene boje lista korova iz zelene u belu boju, a potom i do nekroze, šta dovodi do konačnog uvenuća korovske biljke.

Krompir 1120x180
galenika logan delovanje
Foto: Galenika-Fitofarmacija

Vreme i količina primene

LOGAN ima široko vreme primene – primenjuje se  posle setve, pa sve do trećeg lista kukuruza. Količina primene je 0.4 litara po hektaru. Karenca je obezbeđena vremenom primene preparata.

PROČITAJTE I...  Rezistentnost korova na herbicide

Pakovanje

Preparat LOGAN možete da pronađete u poljoprivrednim apotekama. Dostupan je u pakovanjima od 0.5l, 1l i 5l. Obavezno detaljno pročitajte uputstvo pre primene preparata!

Prethodni tekstSAVETI za pravilno OREZIVANJE oblačinske VIŠNJE
Sledeći tekstIzmenjena Uredba o podsticajima: Ko dobija više, a ko manje novca

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime