Pravo rešenje za zaštitu klasa pšenice od bolesti

0
946
pylon plus galenika
Foto: Galenika-Fitofarmacija

U narednom periodu se očekuje fungicidni tretman u pšenicama, kako bi zaštitili klas i sprečili gljivice (fuzarioze) da nanesu štetu. Pravovremena zaštita useva pšenice postiže se aplikacijom fungicida na početku fenofaze cvetanja. Ovim tretmanom poboljšavamo kvalitet zrna i čuvamo rod pšenice.

Fuzarioze klasa pšenice prouzrokuje fitopatogena gljiva iz roda Fusarium. Štete koje nastaju ogledaju se u smanjenom prinosu i lošijem kvalitetu zrna. Gljiva proizvodi mikotoksine koji su štetni za ishranu čoveka i životinja. Infekcija prouzrokovačem fuzarioze klasa ostvaruje se u cvetanju, u kišnim danima koji podižu relativnu vlagu vazduha, kao i toplo vreme u toj fazi.

Galenika-Fitofarmacija obezbedila je efikasno i ekonomično rešenje, dokazano u praksi, za suzbijanje fuzarioze klasa pod nazivom Pylon plus.

Snaga 3 aktivne materije u borbi protiv bolesti pšenice!

Pylon plus sadrži kombinaciju tri visoko efikasne aktivne materije: protiokonazol, azoksistrobin i trifloksisrobin. Nakon primene obezbeđuje dugotrajno delovanje na prouzrokovače bolesti. 3 aktivne materije u navedenom preparatu, imaju veoma širok spektar delovanja.

Količina primene fungicida Pylon plus iznosi 0,5 l/ha.

U suzbijanju fuzarioza klasa pšenice najbolje je primeniti preparat na početku cvetanja, kada je 5-10% izbačenih prašnika iz klasa. Preporuka je da se uz tretman fungicidima na početku cvetanja pšenice primeni insekticid i preparat za folijarnu prihranu pšenice, kako bi ostvarili visok prinos i poboljšali nalivanje zrna.

PROČITAJTE I...  Foligal Feed linija đubriva za dobar i kvalitetan rod

Primer efikasne kombinacije za predstojeći tretman u pšenici:

Pylon plus 0,5 l/ha
+
Polux 0,3 l/ha
+
Activeg Vegetative 3 l/h

Pre upotrebe preparata obavezno je pročitati uputstvo i ponašati se u skladu sa preporukama!

Galenika-Fitofarmacija

Prethodni tekstCvet ZOVE: Lekovitost i kako se pravi sirup za osvežavajući sok
Sledeći tekstDanas počinje Poljoprivredni sajam u Novom Sadu

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime