Aktuelno – Primena herbicida posle setve, a pre nicanja u kukuruzu

0
4291
Agrosaveti---Galenikafitofarmacija---herbicidi

Zaštita useva kukuruza je postala neophodna mera na početku vegetacije. Zato u pomoć pozovite Galenika Fitofarmacija predstavnika Sanju Gagrčin 063 863 40 25.

Veoma je važno primeniti osnovne herbicide u periodu posle setve, a pre nicanja useva, zbog čega je za efikasno suzbijanje korova u kukuruzu ovaj tretman neophodan.

Korovi utiču na smanjenje prinosa i kvaliteta kukuruza. Ssmanjuju temperaturu zemljišta, uzimaju vodu i hranljive materije iz zemljišta. Na početku vegetacije kukuruz sporije raste što naročito odgovara razvoju korova. Iz tog razloga je veoma važno suzbiti korove u početnim fazama razvoja kukuruza.

Agrosaveti---Galenikafitofarmacija---aktuelna_primena_kukuruz_2019-03-29_s

Uspeh zavisi od adekvatne zaštite

Uspeh u proizvodnji kukuruza često može da odluči pravovremeno suzbijanje korova, što je u najvećoj meri određeno izborom herbicida i vremenom njihove primene.

Stručni tim Galenika Fitofarmacije za suzbijanje korova posle setve, a pre nicanja kukuruza, preporučuje kombinaciju herbicida BASAR (doza primene 1,4-1,5 l/ha) i REZON (doza primene 1,5-2 l/ha).

BASAR je selektivni herbicid za suzbijanje prvenstveno jednogodišnjih uskolisnih i nekih širokolisnih korova u usevu kukuruza. BASAR se usvaja preko klijanaca i korenom, a korovi uginjavaju pre nicanja ili neposredno po pojavi na površini zemljišta. Preparat REZON se u ovoj kombinaciji primenjuje za suzbijanje velikog spektra jednogodišnjih širokolisnih korova. Svoje herbicidno delovanje REZON ispoljava u vidu hloroze i nekroze korova.

PROČITAJTE I...  Gajenje ratarskih useva u monokulturi iscrpljuje zemljište

Agrosaveti---Galenikafitofarmacija---aktuelna_primena_korovi_u_kukuruzu_2019-03-29_s

Između preparata BASAR i REZON postoji izraženi sinergizam, tako da njihovom kombinacijom obezbeđujemo kompletno suzbijanje najznačajnijih uskolisnih i širokolisnih semenskih korova u kukuruzu. Značajna odlika ove kombinacije je izražena selektivnost na kukuruz u odnosu na preparate koji su se koristili u ranijem periodu, a izuzetno dobro delovanje na korovske biljke.

Za sve dodatne informacije možete kontaktirati našeg predstavnika Sanju Gagrčin 063 863 40 25.

Pre upotrebe preparata obavezno je pročitati uputstvo i ponašati se u skladu sa preporukama!

http://www.fitofarmacija.rs/system/home/newsplus/viewsingle.html?newsplus_news_id=24596

DK Banner 720x90

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime