Tretman semena Pioneer sa biostimulantom Lumibio Kelta

0
2134
Agrosaveti Corteva Pioneer tretman semena Lumibio Kelta 01

Ove godine možemo da se pohvalimo jednom novinom na našim semenima. To je biostimulator koji do sada nije postojao na semenima kompanije Pioneer tj. Corteva. Biostimulator Lumibio Kelta biće prisutan na svim semenima kukurza od ove godine, kako u Srbiji tako i u celoj Evropi. Lumibi Kelta kao biostimulator biće prisutan i na semenima ostalih kultura kao što su suncokret i uljana repica.

Proizvođači koji su imali tu sreću da kupe seme tretirano Lumibio Keltom, videli su da je to seme niklo brže u odnosu na netretirano seme. Radilo se o istom hibridu, istom datumu setve i o istoj dubini setve. Brže nicanje je bilo u proseku jedan i po dan. Šta znači taj jedan i po dan? Negde je niklo jedan dan ranije, negde je niklo to seme dva dana ranije. Samo brže nicanje dovelo je do bržeg početnog razvoja i do bržeg prelaska iz faze u fazu. To je jako bitno posebno u nekim kritičnim godinama. Pogotovo na nekim oskudnim terenima, kakvi su tereni Južnog Banata.

PROČITAJTE I...  Zaštita strnih žita od širokolisnih korova sa preparatom Lancelot

Agrosaveti Corteva Pioneer tretman semena Lumibio Kelta 02

Tretman sa biostimulantom takođe obezbeđuje dodatni prinos, odnosno obezbeđuje dodatni profit.

Ove godine, svo seme Pioneer-a će biti tretirano sa biostimulantom. To je budućnost koja se u nekim drugim zemljama pokazalo kao izuzetno dobro i pravo rešenje. Želimo da držimo korak sa najrazvijenijim zemljama sveta i zato smo rešili da naš program semena bude kompletno istretiran sa bistimulatorom Lumibio Kelta.

Pioneer

Corteva

Prethodni tekstSpoj istorije i hedonizma – vinarija Acumincum
Sledeći tekstKoji su glavni izazovi u borbi sa korovima

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime