#OČEKUJTEVIŠE od NOVE generacije KWS hibrida

0
1016
KWS expectmore grainfill kernel
Foto: KWS

Kako se poljoprivredna proizvodnja stalno razvija, ratari stalno traže rešenja kako bi obezbedili i maksimizirali svoj  prinos u sve izazovnijim uslovima. Na ovom putovanju predstavljamo novu generaciju hibrida kukuruza. Ovi izuzetni hibridi su pažljivo razvijeni kako bi odgovorili na specifične potrebe i izazove s kojima se suočavaju savremeni ratari, omogućavajući im da postignu poboljšanja u potencijalu prinosa i stabilnosti.

Ključni elementi na putu do povećanih prinosa su:

  • Rano cvetanje
  • Aktivniji polen
  • Bolje formiranje zrna
  • Bolje nalivanje zrna
  • Veća tolerantnost na visoke temperature i sušu
  • Veći potencijal prinosa zrna

KWS hibridi NOVE generacije hibrida su: KWS ADONISIO (FAO 330), KWS HYPOLITO (FAO 390), KWS INCANTIO (FAO 450), KWS ADVISIO (FAO 500).

Put do povećanih prinosa

Ključni deo na putu do stabilnih i visokih prinosa je rano cvetanje, a KWS nova generacija hibrida je savladala ovaj ključni aspekt. Pokazuju izuzetno rano cvetanje, posebno polinaciju. To dovodi do dužeg perioda oprašivanja i na taj način povećava stopu uspešne oplodnje. Štaviše, smanjuje rizik od toplotnog stresa, jer hibridi imaju veće šanse da završe oprašivanje pre nego što se pojave ekstremne vrućine.

PROČITAJTE I...  myKWS – Vaš digitalni savetnik!

Oprašivanje je kamen temeljac za uspešnu proizvodnju kukuruza, a KWS hibridi ga podižu na viši nivo. Sa aktivnijim polenom, ovi proizvodi obezbeđuju povećanu stopu oplodnje, što rezultira boljim razvojem i formiranjem zrna.

Put do prinosa se nastavlja sa boljim formiranjem zrna. KWS nova generacija hibrida se ističe u tome što je izraženo popunjavanje celokupnog klipa, što igra važnu ulogu za potencijal prinosa useva. Oni poseduju superiorne genetske osobine koje podstiču formiranje većeg broja zrna, što na kraju dovodi do bolje popunjenosti klipova.

Postizanje optimalnog nalivanja zrna još je jedan bitan deo puta do prinosa. KWS najnoviji hibridi obezbeđuju izuzetno nalivanje zrna zahvaljujući između ostalog i izraženoj staygreen osobini. Na taj način održavaju asimilaciju CO2 koja je neophodna za dobro formiranje skroba u zrnu. Štaviše, hibridi ove nove generacije imaju dobro pokrivene klipove komušinom, čime se smanjuju negativni uticaji na nalivanje zrna usled gubitka vlage.

1575x1575 #EM.3
Foto: KWS

Klimatske promene predstavljaju značajan izazov za ratare širom sveta. Prepoznajući to, KWS najnoviji hibridi uključuju ove napredne osobine koje povećavaju tolerantnost na visoke temperature i sušu. Ovi se hibridi uzgajaju kako bi održali produktivnost u izazovnim sezonama. Uz veću tolerantnost, farmeri mogu da ublaže rizike i obezbede stabilnije prinose iz godine u godinu.

PROČITAJTE I...  Da li ima dovoljno semena kukuruza?

Dajući prioritet potrebama farmera, razvijena je nova generacija KWS hibrida kako bismo dalje napredovali na putu do povećanja prinosa. Ovi hibridi su pažljivo razvijani i rigorozno testirani kako bi se proverile njihove performanse i pouzdanost u različitim uslovima. Imaju potencijal da ostvare i do 6% povećanja prinosa u poređenju sa prethodnim portfoliom, u zavisnosti od preovlađujućih uslova životne sredine.

Da biste saznali više o ovim hibridima, kontaktirajte KWS stručni tim: https://www.kws.com/rs/sr/proizvodi/kukuruz/tim-kukuruz/ ili posetite KWS web stranicu već danas: https://www.kws.com/rs/sr/proizvodi/kukuruz/expect_more/

#OČEKUJTEVIŠE #EXPECTMORE

Prethodni tekstSkoro milion i po litara mleka godišnje na farmi krava u Bačkoj Palanci
Sledeći tekstProleće u februaru i uticaj na useve

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime