Dm produžio rok za prijavu domaćih i organskih proizvoda

0
537
Agrosaveti - dm inkubator 01

Zbog velikog interesovanja kao i velikog broja prijava i pitanja o dm inkubatoru, rok za prijavu proizvoda produžen je do 9. decembra.

Luna Sensation Bayer 1120x180 V01

Da podsetimo, trgovinski lanac dm raspisao je konkurs sa ciljem da nađe nove, inovativne, kvalitetne, poželjno organske domaće proizvode, njih najmanje 20, koji će se uskoro naći na njegovim policama.

To je deo Projekta  dm inkubator koji dm drogerie markt d.o.o. za trgovinu Beograd realizuje u saradnji sa USAID Projektom za konkurentnu privredu, Razvojnom agencijom Srbije (RAS) i Nacionalnim udruženjem za razvoj organske proizvodnje Serbia Organica.

ExelGrow Adama 1120x180

U projekat mogu da se uključe svi oni koji imaju proizvod sa delimično organskim sastojcima iz segmenta hrane, dodataka prehrani ili kozmetike, odnosno proizvoda za negu i lepotu koji sadrže komponente voća, povrća ili lekovitog bilja, a koji se proizvodi ili je u planu njegova proizvodnja u Srbiji od pretežno domaćih sirovina.

Proizvođači će ovim putem steći mogućnost da svoj proizvod na najbolji način predstave na domaćem ali i najzahtevnijim evropskim tržištima.

Galenika Fitofarmacija Flux 1120x185

Prijave se mogu se dostaviti pismeno (direktno ili poštom) ili putem online platforme www.dm-inkubator.rs.

PROČITAJTE I...  Prijave za sajam Gulfood do 26. oktobra

Finalno proglašenje planirano je za 1. maj 2019. godine

Pravo prijave na Konkurs imaju privredni subjekti koji ispune određene uslove. Između ostalog moraju da budu registrovani na teritoriji Republike Srbije, imaju gotove proizvode ili proizvode koji su u fazi mogućeg testiranja, a koji su proizvedeni u Srbiji i nisu plasirani na tržištu Srbije.

Infinito Bayer 1120x180 V01

Pravo učešća na konkursu nemaju proizvodi koji su već u prodaji u trgovinskim i Horeca objektima u Srbiji. Proizvodi i proizvodi u razvoju moraju sadržati u određenom procentu voće, povrće ili lekovito bilje poreklom iz Srbije uz prednost proizvoda kod kojih je komponenta voća, povrća ili lekovitog bilja porekom iz Srbije sertifikovano organska.

Kompletan Konkurs može se pogledati ovde.

Spyrale Adama 1120x1080

Izvor: Agronews

Prethodni tekstPriručnik za proizvodnju organske hrane
Sledeći tekstDecembar, mesec organske hrane

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime