Najlepša je moja njiva – Najlepši vinograd

0
1742
Agrosaveti---Adama---Vinograd---Gudurica---Gatro---Najlepsa-je-moja-njiva-02

Nenad Nedin iz Gudurice mladi je poljoprivrednik koji je poslao fotografiju svog vinograda na foto konkurs Adama Srbija. Iako veoma zaljubljen u svoj posao, nije se nadao da će baš njegovu fotografiju proglasiti za najlepši vinograd.

Adama Maganic 1120x180

Nenad ima svega devetnaest godina i sa svojim roditeljima radi u voćnjacima, vinogradima, imaju svoj podrum vina i prelepu salu za degustaciju vina. Uz prijatan rizling kojim nas je počastio, Nenad nam otkriva koliko je digitalni svet važan za mlade poljoprivrednike.

‚‚Pratim fejsbuk stranicu Adama Srbija jer uvek izlaze novi postovi, opisi za neka sredstva ali i saveti stručnjaka ispred kompanije Adama‚‚ – navodi Nenad.

Agrosaveti---Adama---Vinograd---Gudurica---Gatro---Najlepsa-je-moja-njiva-03

Kada smo ga upitali zašto je baš njegova njiva najlepša, odgovorio je kratko:

‚‚Uvek se trudimo da nam vinogradi svi budu lepi i čisti.‚‚

Uverili smo se u istinitost tvrdnje, čim smo zašli u vinograd. Zdrave biljke, bez korova, kao da su svojim zapercima mahala za dobrodošlicu.

Nema najlepšeg vinograda bez moderne tehnologije

Nenad je svakako odraz buduće poljoprivredne prakse. Objašnjava da se sve više okreće informisanošću putem interneta jer su tamo uvek sveže informacije. Na fejsbuk stranicama može da pronađe i komentare stručnjaka ali i kolega poljoprivrednika sa kojima inače ne bi bio u prilici da porazgovara. Kako kaže, bez moderne tehnologije se ne može.

PROČITAJTE I...  Zaštita uljane repice od bolesti i štetočina

‚‚Uvek mogu da vidim koja su nova sredstva. Za šta najviše pogoduje. Za koje bolesti. I kad i u kojim uslovima se koriste‚‚ – podvlači Nenad

Agrosaveti---Adama---Vinograd---Gudurica---Gatro---Najlepsa-je-moja-njiva-01

Kako se već susretao sa preparatima kompanije Adama, kaže da će i dalje nastaviti da ih koristi kako u vinogradu tako i u voćnjacima.

Adama Forapro 1120x180

Ovaj mladi poljoprivrednik tek je na početku svog i životnog i radnog veka ali je već pokazao veliku ljubav i požrtvovanost ka svojim njivama. Onda je valjdo to i razlog zašto je baš njegova njiva jedna od najlepših.

Prethodni tekstUzgoj sanske rase koza i proizvodnja kozijeg sira
Sledeći tekstFarma svinja u Čantaviru

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime