Poljoprivrednici traže pregovore sa Vladom za 2024. isključivo pred kamerama

0
83
protest poljoprivrednika novi sad 3
Foto protest poljoprivrednika, maj 2023 / Vertigo produkcija / U našem ataru

Blokade saobraćajnica i NIS-ove rafinerije nastavljene su i četvrtog dana protesta poljoprivrednika. Traktorima se ušlo u Novi Sad, a zahtevi su ostali nepromenjeni.

Agil 1120x180

Saobraćaj se blokira u Subotici, Somboru, Kikindi, Zrenjaninu, Novom Sadu, Staroj Pazovi, Požarevcu, Čenti, Gložanu, Čelarevu, Dolovu, Bavaništu, Kuzminu, Tovariševu, Bačkom Brestovcu, Bačkom Petrovcu, Srpskoj Crnji, Banatskom Novom Selu, Rači Kragujevačkoj.

Nekoliko desetina traktora, koji su se od podneva nalazili na Bulevaru Mihajla Pupina, kraj Banovine, nakon sat vremena krenulo je u novu vožnju ulicama Novog Sada, sa planom da se vrate do rafinerije NIS-a, bez namere da blokiraju grad za sada.

BioPlug 728x90px

Poruka ogorčenosti

„Sve uradim i odradim kako treba, ali me svake godine opljačkaju. Ne svojom krivicom, završio sam kao siromah. Otmu mi robu po njihoj ceni, niko me ne pita ni koliko sam uložio novca, vremena i rada. Ovo moje imanje su stvarale generacije ljudi, moji preci, a izgleda da ću ga ja na doboš! Ali krivicom ovih „gore“ – rekao je na protestu za Danas poljoprivrednik Mile Vukoman iz Čuruga, koji obrađuje 150 jutara najplodnije zemlje.

PROČITAJTE I...  Voćari u Raškoj: Otkupne cene voća u Srbiji se ne menjaju već 15 godina

Pregovori samo uz prisustvo medija

Poljoprivrednici od sada žele drugačije da pregovaraju sa državom i resornim ministarstvom. Predsednik inicijative za opstanak poljoprivrednika Goran Filipović rekao je  ispred Banovine u Novom Sadu da pregovori sa Vladom mogu početi samo pod uslovom da barem tri medija uživo prenose pregovore, a Vladi ostavljaju da izaberu koji su to.

Orius 1120x1080

Predstavnik subotičkih poljoprivrednika Miroslav Matković je najavio radikalizaciju protesta u Subotici i poručio da ne žele da razgovaraju sa resorsnim ministarstvom o tekućoj godini, kada nije ispoštovan dogovor iz maja. On je pozvao resornu ministarku na sastanak gde bi se pregovaralo o 2024. godini, „pred medijima, a ne iza zatvorenih vrata“, javlja agencija Beta.

Izvor: Danas

Web baner Dekalb Bayer 1120x180 V01
Prethodni tekstUzgoj ENDIVIJE – Osnovni vodič
Sledeći tekstĐUMBIR – Čudesan koren, čisti toksine, jača imunitet

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime