Protest poljoprivrednika: Kreću blokade puteva

0
133
traktor
Foto: Vertigo produkcija / U našem ataru

Poljoprivrednici su najavili blokade više puteva, među kojima su Bačka Palanka – Novi Sad, Vrbas – Sombor, Zrenjanin – Beograd, magistralni put u Ćupriji, rafinerije nafte u Novom Sadu i Beogradu, prenosi N1.

Agil 1120x180

Goran Filipović iz inicijative za opstanak poljoprivrednika Srbije, koji se nalazi na protestu nu Kisaču kaže da je plan da on i njegove kolege krenu u koloni za Čenej, gde im se priključuje još jedna grupa poljoprivredenika, i onda idu za Novi Sad.

Kako javlja reporterka N1, započela je blokada u Čenti. Poljoprivrednici su traktorima preprečili put, i kolona vozila se formirala sa obe strane. Kako su istakli poljoprivrednici, policija je na početku blokade popisivala ko sve od paora učestvuje na protestu.

BioPlug 728x90px

Jedan od okupljenih poljoprivrednika u Čenti Vojislav Malbaški izjavio je za N1 da je stanje kod njega i njegovih kolega toliko loše da su pojedini počeli da rasprodaju mehanizaciju. „To je prvo od onoga od čega se opraštamo. Prvo prodajemo mehanizaciju, a onda prodajemo naše zemljište koje su generacije stvarale“, istakao je je Malbaški.

PROČITAJTE I...  Ratari i Zajedno za Vojvodinu: Zbog suše proglasiti stanje elementarne nepogode

Blokada puta u Čenti trajala je oko sat vremena, propuštali su ambulantna kola, kao i automobile u kojima se nalaze deca. Poljoprivrednici su se još jednom izvinili zbog blokade puta, ali su napomenuli da je to urađeno jer – više izlaza nemaju. Poljoprivrednici su i dalje na ulici.

Orius 1120x1080

Izvor: N1

Prethodni tekstMinistarstvo poljoprivrede poziva farmere na dijalog, ovo je njihov odgovor
Sledeći tekstPoljoprivrednici sa protesta poručuju: „Imamo vremena do Uskrsa“

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime