Protest poljoprivrednika: Kreću blokade puteva

0
177
traktor
Foto: Vertigo produkcija / U našem ataru

Poljoprivrednici su najavili blokade više puteva, među kojima su Bačka Palanka – Novi Sad, Vrbas – Sombor, Zrenjanin – Beograd, magistralni put u Ćupriji, rafinerije nafte u Novom Sadu i Beogradu, prenosi N1.

Adama Maganic 1120x180

Goran Filipović iz inicijative za opstanak poljoprivrednika Srbije, koji se nalazi na protestu nu Kisaču kaže da je plan da on i njegove kolege krenu u koloni za Čenej, gde im se priključuje još jedna grupa poljoprivredenika, i onda idu za Novi Sad.

Kako javlja reporterka N1, započela je blokada u Čenti. Poljoprivrednici su traktorima preprečili put, i kolona vozila se formirala sa obe strane. Kako su istakli poljoprivrednici, policija je na početku blokade popisivala ko sve od paora učestvuje na protestu.

MPS baneri II

Jedan od okupljenih poljoprivrednika u Čenti Vojislav Malbaški izjavio je za N1 da je stanje kod njega i njegovih kolega toliko loše da su pojedini počeli da rasprodaju mehanizaciju. „To je prvo od onoga od čega se opraštamo. Prvo prodajemo mehanizaciju, a onda prodajemo naše zemljište koje su generacije stvarale“, istakao je je Malbaški.

PROČITAJTE I...  Haos na češkoj granici: Poljoprivrednici iz 10 evropskih zemalja protestuju

Blokada puta u Čenti trajala je oko sat vremena, propuštali su ambulantna kola, kao i automobile u kojima se nalaze deca. Poljoprivrednici su se još jednom izvinili zbog blokade puta, ali su napomenuli da je to urađeno jer – više izlaza nemaju. Poljoprivrednici su i dalje na ulici.

Web baner Delaro Bayer 1120x180 V01

Izvor: N1

Prethodni tekstMinistarstvo poljoprivrede poziva farmere na dijalog, ovo je njihov odgovor
Sledeći tekstPoljoprivrednici sa protesta poručuju: „Imamo vremena do Uskrsa“

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime