Gorelo žito u kikindskom ataru: Vatrena stihija zahvatila više od 30 hektara pšenice

0
288
pozar
Foto: Pixabay

Veliki požar izbio je juče u popodnevnim satima u delu kikindskog atara, na potezu između Teremijskog i Nakovačkog druma. Vatrena stihija zahvatila je više od 30 hektara poljoprivrednog zemljišta pod pšenicom, koja je bila spremna za žetvu. Kako je za RTV potvrđeno u PU Kikinda, zahvaljujući brzoj akciji vatrogasaca, požar je lokalizovan.

Adama Maganic 1120x180

Požar je prijavljen oko 15:30h juče popodne, a vatrogasci su uspeli da ga lokalizuju tek posle tri sata. Vatra je zahvatila velike površine u ataru, a usled jakog vetra naglo se širila ka mestu Nakovo. Pored vatrogasnih vozila MUP-a, u gašenju požara učestvovali su i vatrogasci kompanije NIS, kao i poljoprivrednici sa svojim mašinama. Kako se navodi, poljoprivrednici su na teren izašli sa traktorima i tanjiračama pa su uspeli da oiviče parcele, što je omogućilo da se vatra lakše i brže gasi. Njihova pomoć bila je presudna.

Štetu su pretrpele velike firme, poput kompanije „Matijević“ ali i velika gazdinstva poput Romića iz Kikinde. Kako Novosti nezvanično saznaju, ovom poljoprivredniku stradalo je oko 13 hekatara pšenice, od ukupno 35 koliko ima na toj lokaciji. Uzrok nije još uvek poznat.

Paradajz 1120x180

Izvor: RTV / Novosti

PROČITAJTE I...  Problemi u povrtarstvu: Nelojalna konkurencija „rak rana“ povrtarima
Prethodni tekstMlada poljoprivrednica i uzgoj maline: Ostajem na očevom imanju
Sledeći tekstPrasad skuplja na stočnoj pijaci u Čačku, a jeftinija u Leskovcu

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime