Imlek nastavlja sa otkupom mleka

0
781
Agrosaveti - Farma krava NSlankamen 06

U cilju očuvanja sirovinske baze Imleka i sprečavanja posledica prekida u otkupu mleka na teritoriji Republike Srbije, kompanija Imlek nastaviće da otkupljuje sve količine mleka od svojih dobavljača.

Adama Asorbital 1120x180

Kompanija Imlek pretrpela je veliku štetu usled požara koji je zahvatio najveći proizvodni pogon te kompanije u Padinskoj Skeli. Zahvaljujući brzoj reakciji i uz poštovanje svih procedura za vanredne situacije, niko nije povređen. Nažalost, vatra je u velikom obimu zahvatila vitalne delove postrojenja zbog čega će ono do daljnjeg biti van funkcije.

U cilju očuvanja sirovinske baze Imleka i sprečavanja posledica prekida u otkupu mleka na teritoriji Republike Srbije, kompanija Imlek nastaviće da otkupljuje sve količine mleka od svojih dobavljača. Takođe, sa ciljem da se nastavi sa redovnim snabdevanjem tržišta mlekom i mlečnim proizvodima, preuzete količine mleka preusmerene su na dalju preradu u ostale pogone kompanije u zemlji i regionu, navodi se u saopštenju ove kompanije.

Galenika Talisman Skaut 1120x85

Preusmerenjem proizvodnje Imlek je uspeo da održi stabilan otkup mleka, ali usled različitosti proizvodnih mašina, u nekom periodu pojedini Imlekovi proizvodi biće u drugačijoj ambalaži od uobičajene.

PROČITAJTE I...  EU: Farmerima "mrvice", trgovcima najveći deo zarade

Takođe, može doći do kratkotrajnih prekida u snabdevanju tržišta pojedinim proizvodima, ali će proizvodnja sigurno biti nastavljena uz vrhunski kvalitet. Kompanija će u najkraćem mogućem roku pronaći način da stabilizuje snabdevanje tržišta, saopšteno je iz Imleka.

1120x180px

Izvor: Agronews, Politika

Prethodni tekstOrgansko povrtarstvo u selu Gložan
Sledeći tekstDržava ćuti o smanjenju akciza na dizel

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime