Klasterima u Vojvodini više od osam miliona dinara

0
632
Agrosaveti - Subvencionisanje klaster organizacija 01

Bespovratna sredstva se dodeljuju za unapređenje konkurentnosti kroz razvoj proizvoda, zaštitu geografskog porekla, posetu sajmovima i slično.

Spyrale Adama 1120x1080

Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam  raspisao je Javni konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za subvencionisanje troškova klaster organizacija za realizaciju projekata u 2018. godini. Sredstva se dodeljuju u svrhu povećanja produktivnosti i konkurentnosti klaster organizacija i njihovih članica kroz realizaciju projekata od značaja za razvoj privrednih i turistiških potencijala AP Vojvodine.

Bespovratna sredstva dodeljuju se u ukupnom iznosu od 8.440.333,50 dinara.

Novac se može upotrebiti za razvijanje zajedničkih proizvoda kroz izradu idejnog rešenja ili studije izvodljivosti zajedničkog proizvoda ili usluge, dizajna proizvoda, sticanja prava na korišćenje oznake geografskog porekla, analiziranje mogućnosti smanjenja troškova proizvodnje, laboratorijska ispitivanja, testiranja proizvoda, plasiranje proizvoda, analizu domaćeg i inostranog tržišta za potrebe plasmana proizvoda i slično.

Sredstva i za razvijanje informacionih i komunikacionih rešenja

Takođe mogu da razvijaju informaciona i komunikaciona tehnološka rešenja kroz izradu softverskih ili aplikacionih rešenja za potrebe funkcionisanja klastera, zajedničke proizvodnje, plasmana proizvoda, internet prezentacija i slično.

NADZOR Galenika Fitofarmacija 1120x180

Sredstva će se dodeljivati i za  organizovanje stručnih studijskih poseta, konferencija i radionica. Zatim za učešće na  domaćim i međunarodnim sajmovima, izradu publikacija potrebnih za prezentacije i slično.

PROČITAJTE I...  Poziv ženama za obuku i razvijanje posla u agrobiznisu

Odobravaće se sredstva u iznosu od najmanje 100.000,00 do najviše 800.000,00 dinara, bez PDV-a. Subvencionisani iznos za realizaciju projekta odobrava se u visini do 50 odsto ukupne vrednosti projekta, bez PDV.

Više o uslovima učešća na konkursu može se pogledati ovde.

Izvor: Agronews, Agrosmart

Prethodni tekstSud zabranio gradnju mini-hidroelektrane na Visočici
Sledeći tekstProizvodnja vina u selu Lopušnik

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime