Konkurs za firme iz agrobiznisa i prehrambenog sektora

0
836
Agrosaveti - Konkurs 01

Udruženje ENECA, u okviru projekta Pomoć za trgovinu – podrška jačanju proizvođačkih kapaciteta agro-industrijskog sektora u Republici Srbiji, koji finansira Vlada Ruske Federacije a sprovodi UNDP, raspisalo je konkurs za mikro, mala i srednja preduzeća iz sektora agobiznisa i prehrambenog sektora.

Adama Maganic 1120x180

Cilj projekta je, kako navode, da osnaži podržane biznise kroz širenje i rast poslovanja, poboljšanje konkurentnosti i pozicioniranja na tržištu, diversifikaciju postojećeg asortimana baziranog na potrebama tržišta, stvaranje dodate vrednosti, procesa sertifikacije, promocije izvoza i pristupa novim tržištima.

Konkursom će biti odabrano 10 agro-industrijskih biznisa, pre svega iz sektora prerade voća, povrća, šumskih plodova, mleka i mesa, koji će uzeti učešće u aktivnostima prilagođenim individualnim potrebama svakog korisnika.

Paradajz 1120x180

Promocija izvoza i pristup novim tržištima

Odabranim korisnicima biće pružena podrška u vidu biznis treninga, mentorske podrške, učešća na odabranom regionalnom sajmu hrane i pića, promotivno-prodajnim aktivnostima, dok će za pet biznisa koji imaju najveći potencijal za pristup novim tržištima, biti obezbeđena sertifikacija (HACCP, ISO 22000, ISO 14001, itd.).
Takođe, najmanje pet odabranih firmi će imati prilike da učestvuje u aktivnostima koje imaju za cilj promociju izvoza i pristup novim tržištima, uključujući poslovne sastanke sa ruskim firmama koji će se organizovati u Ruskoj Federaciji.

Da biste konkurisali obratite se na mail: konkurs@eneca.org.rs ili na broj telefona 018/528-228 kako biste dobili konkursnu dokumentaciju.

PROČITAJTE I...  Prednosti uzgoja ovaca u Srbiji

Izvor: Agronews, ekapija

Web baner Delaro Bayer 1120x180 V01
Prethodni tekstPorodiljsko stiže i na selo
Sledeći tekstProizvođači obavezni da prave hleb od brašna T-500

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime