Baćina: Neko je lažno prijavio protest Inicijative za 31. jul

0
166
traktor kukuruz njiva
Foto: Pixabay

Iz Inicijative za opstanak poljoprivrednika saopštili su da nisu najavili, niti prijavili policiji proteste, već da je to neko uradio u njihovo ime i na taj način pokušao da obesmisli njihovu borbu za opstanak agrara i obmane poljoprivrednike i javnost.

Adama Asorbital 1120x180

Kako navodi Agrosmart, juče je grupa poljoprivrednika na društvenim mrežama objavila informaciju da je MUP-u prijavljen protest za 31. jul ove godine širom zemlje i da je u toj prijavi potpisana Inicijativa za opstanak poljoprivrednika Srbije. Mediji su objavili tu informaciju, a raširila se kao stihija po socijalnim mrežama. Međutim, predsednik Inicijative Vukašin Baćina kaže da to nije istina i da ih je potpuno iznenadio poziv od Policijske uprave u Zrenjaninu da dostavi sve informacije u vezi protesta poljoprivrednika zakazanog za 31. jul.

„Ovaj poziv nas je iznenadio jer mi nismo zakazali proteste. Ovo je samo još jedna prevara javnosti u nizu od nekih ljudi da se naša borba za opstanak obesmisleni“, istakla je Inicijativa u saopštenju, a prenosi N1.

Galenika Talisman Skaut 1120x85

Oni su najavili da sledeći sastanak sa ministrom Nedimovićem treba da se održi ove nedelje i pozvali nadležne organe da utvrde ko je lažno u njihovo ime prijavio proteste Ministarstvu unutrašnjih poslova.

PROČITAJTE I...  Protest poljoprivrednika STIG-a: 170 traktora blokira saobraćaj

Podsećamo, Inicijativa za opstanak poljoprivrednika su došli do rezultata razgovarom sa ministrom Nedimovićem o izvozu pšenice, ali je ostalo niz otvorenih pitanja, a poslednje je što je traženo je slobodan izvoz suncokreta.

1120x180px
Prethodni tekstHolandski farmeri se ne šale: Blokiraju auto-puteve stajnjakom, podmeću požare (VIDEO)
Sledeći tekstSkočile cene prasadi i tovnih svinja

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime