eAgrar: Počela prijava u Elektronski Registar Poljoprivrednih Gazdinstava (eRPG)

0
3041
e agrar
Ilustracija: Ministarstvo poljoprivrede

Počela je prijava u novi elektronski registar poljoprivrednih gazdinstava (eRPG), a za dva meseca eID broj je preuzelo 236.000 poljoprivrednih gazdinstava, rekla je ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković.

Adama Maganic 1120x180

Svi poljoprivredni proizvođači od 20. marta mogu da ažuriraju podatke i obnove status svojih poljoprivrednih gazdinstava u elektronskom registru poljoprivrednih gazdinstava (eRPG – erpg.eagrar.gov.rs), što je naredni korak za korišćenje sistema eAgrar.

Uputstva za unošenje podataka u ePRG nalaze se na sajtu Ministarstva poljoprivrede u ovom dokumentu, a video uputstvo možete pogledati ovde. Uputstva su dostupna i na sajtu eAgrar.

MPS baneri II

U slučaju da je potrebno dodatno pojašnjenje poljoprivrednici mogu posetiti najbližu Poljoprivredno savetodavnu stručnu službu (PSSS) ili da pozovu broj telefona 0800 106107.

Ministarstvo poziva poljoprivrednike, koji do sada to nisu učinili, da preuzmu parametre za svoj lični broj (eID broj) i da provere i ažuriraju podatke o životinjama u centralnom registru Uprave za veterinu.

Web baner Delaro Bayer 1120x180 V01

Jelena Tanasković je rekla da prijave za subvencije kreću 3. aprila, da je ona za mleko povećana sa 10 na 15 dinara po litru, da onda idu subvencije iz direktnih plaćanja od 10. i 15. aprila, a za pčele od 1. maja.

PROČITAJTE I...  Gorući problem: Rok za setvu teče, subvencije kasne a i krediti

Sva direktna plaćanja ići će tokom aprila do kraja meseca. Neka će trajati 15 dana, neka mesec dana, najavila je ona.

Duplex PRO banner 1120x180 Galenika

“Pustićemo na početku aprila i subvenciju po hektaru, daćemo malo duži rok trajanja javnog poziva, jer se pokazalo da ljudima treba dodatni odlazak u Republički geodetski zavod kako bi sredili svoje stanje pa će trajati do polovine maja, da bi svi imali vremena“, rekla je Tanasković.

Izvori: eAgrar /Ekapija/Danas

Web baner Monsoon Bayer 1120x180 V01
Prethodni tekstUbrzajte klijanje semena jednostavno i lako
Sledeći tekstUdruženje STIG: Ratari sutra izlaze na ulice traktorima

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime