eAgrar: Počela prijava u Elektronski Registar Poljoprivrednih Gazdinstava (eRPG)

0
2685
e agrar
Ilustracija: Ministarstvo poljoprivrede

Počela je prijava u novi elektronski registar poljoprivrednih gazdinstava (eRPG), a za dva meseca eID broj je preuzelo 236.000 poljoprivrednih gazdinstava, rekla je ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković.

Adama Asorbital 1120x180

Svi poljoprivredni proizvođači od 20. marta mogu da ažuriraju podatke i obnove status svojih poljoprivrednih gazdinstava u elektronskom registru poljoprivrednih gazdinstava (eRPG – erpg.eagrar.gov.rs), što je naredni korak za korišćenje sistema eAgrar.

Uputstva za unošenje podataka u ePRG nalaze se na sajtu Ministarstva poljoprivrede u ovom dokumentu, a video uputstvo možete pogledati ovde. Uputstva su dostupna i na sajtu eAgrar.

Galenika Talisman Skaut 1120x85

U slučaju da je potrebno dodatno pojašnjenje poljoprivrednici mogu posetiti najbližu Poljoprivredno savetodavnu stručnu službu (PSSS) ili da pozovu broj telefona 0800 106107.

Ministarstvo poziva poljoprivrednike, koji do sada to nisu učinili, da preuzmu parametre za svoj lični broj (eID broj) i da provere i ažuriraju podatke o životinjama u centralnom registru Uprave za veterinu.

1120x180px

Jelena Tanasković je rekla da prijave za subvencije kreću 3. aprila, da je ona za mleko povećana sa 10 na 15 dinara po litru, da onda idu subvencije iz direktnih plaćanja od 10. i 15. aprila, a za pčele od 1. maja.

PROČITAJTE I...  Navodnjavanje bez đubrenja pogubno

Sva direktna plaćanja ići će tokom aprila do kraja meseca. Neka će trajati 15 dana, neka mesec dana, najavila je ona.

Adama Soratel 1120x1080

“Pustićemo na početku aprila i subvenciju po hektaru, daćemo malo duži rok trajanja javnog poziva, jer se pokazalo da ljudima treba dodatni odlazak u Republički geodetski zavod kako bi sredili svoje stanje pa će trajati do polovine maja, da bi svi imali vremena“, rekla je Tanasković.

Izvori: eAgrar /Ekapija/Danas

Trifuzo Yeldon Savacoop 1120 x 180 px banera 01
Prethodni tekstUbrzajte klijanje semena jednostavno i lako
Sledeći tekstUdvostručite prinos povrća u bašti primenom ove 3 tehnike setve/sadnje

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime