Isplata sredstava za seoski turizam početkom maja

0
32
Agrosaveti - Seoski turizam u Kremnima 01

Završen je javni poziv za dodelu podsticaja za seoski turizam u Srbiji i prema prvim rezultatima stigla je 191 prijava, a očekuje se više od 200 prijava i da će isplata sredstava početi u prvoj polovini maja, rekao je  državni sekretar u Ministarstvu turizma Uroš Kandić.

Adama Maganic 1120x180

„Do jutros imamo 191 prijavu, od kojih je najveći deo ispravan, tako da možemo reći da je ova pilot akcija za dodelu 150 miliona dinara za subvencije za seoski turizam uspela. Najveći broj prijava koje su pristigle na osnovu dosadašnjeg preseka imamo iz Šumadije i sa teritorije Vojvodine, a kada su u pitanju opštine koje prednjače, tu su pre svega Ivanjica, Bajina Bašta i Sjenica“, rekao je Kandić.

Podsetio je da su prijave mogle da se podnesu do ponedeljka i dodao da će za nekoliko dana imati konačne rezultate, jer se očekuje da stignu i poštom prijave.

Paradajz 1120x180

Sredstva mogu koristiti za dogradnju objekata, za rekonstrukciju, za adaptaciju, za parterno uređenje, za nabavku opreme koja je neophodna za funkcioniranje seoskog gazdinstva rekao je.

PROČITAJTE I...  Pčelarenje i uzgoj ovaca na zelenim padinama Miroča

Kandić kaže da očekuje, ukoliko bude bilo prostora u rebalansu budžeta nakon izbora vlade, da bude raspisan još jedan javni poziv za dodelu podsticaja za seoski turizam.

Web baner Delaro Bayer 1120x180 V01

Povećan broj turista u seoskim gazdinstvima

„Ono što je veoma važno, to je da od kada smo raspisali ovaj konkurs imamo porast prijava seoskih gazdinstava u sistem E-turista. Za petinu je povećan broj od oktobra do danas odnosno od kad smo najavili ovaj poziv do današnjeg dana. I ono što je jako važno, to je da na osnovu preseka koje imamo iz našeg sistema E-turista, od početka godine do danas, porast dolazaka turista u seoska gazdinstva je 44 odsto, a noćenja su udvostručena“, naglasio je Kandić.

On se nada da će i sledeća godina biti godina razvoja i ekspanzije seoskog turizma i da će ova mera uticati na to.

Krompir 1120x180

Izvor: Ministarstvo turizma i omladine

Prethodni tekstRATARSKA proizvodnja u Turiji i KOJI su sve PROBLEMI
Sledeći tekstChief Max paket: Za maksimalan učinak u borbi protiv korova u kukuruzu

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime