Chief Max paket: Za maksimalan učinak u borbi protiv korova u kukuruzu

0
843
adama kukuruz
Foto: Adama

Borba protiv korova u kukuruzu je kompleksna i zato se u praksi često koristi kombinacija nekoliko preparata. Kompanija Adama omogućila je proizvođačima kompletno, ekonomski isplativo rešenje, sa brzim i efikasnim učinkom.

Adama Maganic 1120x180

Chief Max paket čine dva preparata za zaštitu kukuruza od korova, Chief® i Nicogan® koji se uzajmno dopunjuju.

Chief® za širokolisne korove

Chief® je selektivni sistemični herbicid, aktivne materije mezotrion 100g/l. Primenjuje se u usevu kukuruza za suzbijanje jednogodisnjih i visegodisnjih širokolisnih korova. Parcela se tretira posle nicanja kukuruza, kada je kukuruz u porastu od 2 do 8 lista, a korovi u porastu od 2 do 6 listova.

Ono što ovaj preparat razlikuje od drugih mezotrion-a na tržištu je što u njemu ima okvašivač. Ima dvostruko delovanje, preko lista folijarno i rezidualno preko korena koje može da traje i do šest nedelja. Svaka eventualna kiša ga ponovo aktivira, što ima poseban efekat na buduće (letnje) korove. Doza primene je 1-1,2l/ha.

Korove koje suzbija herbicid Chief®su lipica teofrastova, štir obični, vijušac njivski, pepeljuga obična, pepeljuga srcolika, palamida njivska, tatula obična, dvornik ptičiji, dvornik veliki, gorušica poljska, pomoćnica obična, boca obična.

PROČITAJTE I...  Aktuelna zaštita luka i peršuna

Ukoliko dođe do preoravanja, na istoj površini može odmah da se seje samo kukuruz. U jesen iste godine, može se sejati strno žito bez ograničenja, a uljana repica mora imati duboko oranje.

Nicogan® – majstor za suzbijanje sirka

Za potpuno čist usev kukuruza i vrhunski prinos, uz preparat Chief® potrebno je koristiti Nicogan®, herbicid koji suzbija jednogodišnje i višegodišnje uskolisne i širokolisne korove u kukuruzu.

Nicogan® je herbicid koji sadrži aktivnu materiju nikosulfuron 40g/l. Uspešno suzbija veliki broj korova kao što su samonikli suncokret, obična tatula, divlji sirak, divlji sirak iz semena, obična pomoćnica, poponac njivski, korovski proso, palamida njivska, obična pepeljuga, gorčika, gorušica poljska, ladolež, muhar i mnogi drugi.

Glavne prednosti preparata Nicogan®

  • OD formulacija,
  • Fleksibilnost po načinu primene (zvanična registracija od 2. do 8. lista),
  • Visoka selektivnost,
  • Sadrži visoko kvalitetan okvašivač i nije mu potrebno dodavati drugi.

Na istoj površini se koristi jednom u jednokratnoj ili dvokratnoj primeni.

Jednokratna primena tretiranjem kad je kukuruz u fazi od 2-8 razvijenih listova, a korovi u fazi 2-6 listova. Primenjuje se u količini 1l/ha za suzbijanje jednogodišnjih korova, u količini 1,25l/ha za suzbijanje sirka iz rizoma kad je sirak visine 15-20 cm.

PROČITAJTE I...  Savet struke: Neophodna zaštita kukuruza od kukuruznog plamenca

Dvokratna primena, prvo tretiranje obaviti u količini 0,5l/ha, kada su jednogodišnji uskolisni i jednogodišnji i višegodišnji širokolisni korovi u fazi razvoja 2-4 razvijena lista, a divljli sirak tek iznikao. A drugi tretman obaviti kada su se korovi regenerisali, a sirak visine 15-20cm, u količini 0,75l/ha.

Adama Forapro 1120x180

Za više informacija kontaktirajte predstavnike kompanije Adama na terenu https://bit.ly/kontaktADAMA

Pre upotrebe preparata obavezno je pročitati uputstvo i ponašati se u skladu sa preporukama!

Kompanija Adama

Prethodni tekstIsplata sredstava za seoski turizam početkom maja
Sledeći tekstNOĆNI BAZAR: Šta proizvođači mogu da ponude

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime