Krajem leta izlazi novi univerzalni srpski traktor za mala i srednja gazdinstva

0
4071
traktor
Foto: Ilustracija / Pixabay

Na novom traktoru iz Bačke Palanke radio je tim mašinskih inženjera iz Srbije, a njegovo pojavljivanje na tržištu očekuje se za nekoliko meseci. 

Agil 1120x180

Traktor ima 90 konjskih snaga, namenjen je malim i srednjim gazdinstvima, a napravljen je od preko 800 komponenti koje su proizvedene u Srbiji, u saradnji sa preko 40 domaćih kompanija.

Radovan Komad iz kompanije Majevica iz Bačke Palanke ističe da su jedina fabrika u Evropi koja je u situaciji globalne krize odlučila da pokrene proizvodnju traktora. Prema njegovim rečima, poljoprivrednicima treba dve do tri decenije rada da bi kupili novi traktor i ukoliko kao društvo ne budemo proizvodili traktore, onda će se desiti da nećemo ni imati proizvodnju, već da ćemo samo uvoziti i iznositi novac iz države.

BioPlug 728x90px

IMT traktori se koriste na njivama i dan danas, preko 50 godina, a iz Majevice se nadaju da će novi srpski traktori opravdati slavu domaće proizvodnje.

Prednost i posebni uslovi kupovine za srpske poljoprivrednike

„Da se kupovinom traktora obezbedi i sa novom mehanizacijom, to će biti jedan paket sa pet do sedam priključnih mašina sa rokom otplate od 5 do 7 godina, i poljoprivrednici će moći da otplaćuju to da li putem kredita, da li preko robne razmene, što smo mi radili žitarice ili preko gotovine, kako im odgovara“, objašnjava Dajana Darlić, iz kompanije Majevica Bačka Palanka.

Orius 1120x1080

Ova kompanija ima tradiciju dugu 117 godina, izvoze poljoprivrednu mehanizaciju u više od 40 zamalja sveta, na Evropski, Azijski i Afrički kontinent, a prodaju prvih deset traktora, najavljuju za kraj septembra.

PROČITAJTE I...  Za nove mašine i opremu 1.500.000 dinara

Izvor: Ekapija

Web baner Dekalb Bayer 1120x180 V01
Prethodni tekstLetnja zelena rezidba – Neizostavna mera u gajenju voća
Sledeći tekstFarma sa 140 grla goveda i veterinar koji je preuzeo misiju predvodnika preporoda stočarstva

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime