Po novom pravilniku pravo na subvencije i u slučaju smrti nosioca gazdinstva

0
125
traktor
Foto: Vertigo produkcija-U našem ataru

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede donelo je novi Pravilnik o načinu registracije poljoprivrednog gazdinstva, u kome se jedna od izmena odnosi na smrt nosioca porodičnog poljoprivrednog gazdinstva.

Adama Maganic 1120x180

Do ove izmene, u slučaju smrti nosioca gazdinstva, naslednici nisu uspevali da ostvare pravo na subvencije. Nakon obraćanja poljoprivrednika, označavajući ovo pitanje kao vrlo važno jer je izazivalo teškoće kod funkcionisanja samog gazdinstva, Ministarstvo je donelo izmenu Pravilnika kojim se ovo pitanje reguliše.

Sada je predviđeno da, ako porodično poljoprivredno gazdinstvo ima upisanog jednog člana, u slučaju smrti nosioca porodičnog poljoprivrednog gazdinstva, upisani član postaje privremeni nosilac tog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva, a do okončanja ostavinskog postupka i sprovođenja promene u Registru nepokretnosti.

Web baner Sekator Bayer 1120x180 V01

Nova pravila o upisu u Registar poljoprivrednih gazdinstava, promeni podataka i obnovi registracije, elektronskom postupanju, kao i o uslovima za sticanje pasivnog statusa poljoprivrednog gazdinstva, koje je donelo Ministarstvo, stupila su na snagu.

Izvor: Ministarstvo poljoprivrede

galenika Plavo ulje 1120x180
PROČITAJTE I...  Tov svinja nije uzgredna proizvodnja
Prethodni tekstPorodična farma sa godišnjom proizvodnjom preko 180.000 pilića
Sledeći tekstBašta BEZ KOPANJA – prednosti, mane i kako se pravi

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime