Ponuđen zakup državnog poljoprivrednog zemljišta na istoku Srbije

0
218
zemlja
Foto: Pixabay

Prethodnih dana raspisani su oglasi za javna nadmetanja za zakup državnog poljoprivrednog zemljišta u gradu Boru, kao i u opštinama Despotovac, Kladovo i Novi Kneževac.

Adama Asorbital 1120x180

Grad Bor je pre nekoliko dana raspisao oglas za prvi krug javnog nadmetanja za zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini. Ukupna površina koja se nudi u zakup iznosi 1293 ha, a period zakupa je 15 godina. Rok za prijavu je 06.10.2021. godine u 12:00.

U Novom Kneževcu je u ponudi 1991 ha. U pitanju je prvi krug nadmetanja, a rok za prijavu je 06.10.2021. u 14 časova.

Galenika Talisman Skaut 1120x85

U opštinama Kladovo i Despotovac raspisani su oglasi za drugi krug javnog nadmetanja, što znači da jedini uslov koji treba da ispune zainteresovani poljoprivredni proizvođači je da imaju registrovano poljoprivredno gazdinstvo u aktivnom statusu najmanje tri godine. Period zakupa je 15 godina, a u zakup se nudi površina od 832 ha u Kladovu, odnosno 447 ha u Despotovcu.

Detaljne informacije o uslovima prijave, kao i tabelarni prikaz javnih nadmetanja, sva zainteresovana pravna i fizička lica za zakup državnog poljoprivrednog zemljišta mogu pronaći na sajtu Uprave za poljoprivredno zemljište. Takođe, na sajtu je objavljeno i detaljno korisničko i video uputstvo za korišćenje aplikacije Digitalno javno nadmetanje, putem koje se vrši prijava na javna nadmetanja.

1120x180px

Izvor: Uprava za poljoprivredno zemljište

PROČITAJTE I...  Za uređenje kanalske mreže u Vojvodini dodatnih 600 miliona dinara
Prethodni tekstZaštita od kupusovog moljca: Ubušuje se u glavicu kupusa, a od listova pravi čipku
Sledeći tekstVALIPINI: Ukopani plastenik kao rešenje za jeftiniji uzgoj povrća

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime