Pozivaju se stočari da prijave neisplaćene podsticaje

1
753
krava
Foto: Vertigo produkcija / U našem ataru

Upravni odbor udruženja Agroprofit, na vanrednoj sednici u Adi, zaključio je da se nastavi sa prikupljanjem podataka o neisplaćenim podsticajima, koje stočari dobijaju od države za priplodna grla, tov i kupovinu stoke, kako bi se do kraja ove sedmice utvrdila približna visina dugovanja, saopštilo je udruženje.

Web baner Dekalb Bayer 1120x180 V01

Članovi proizvodne grupe odgajivača kvalitetnih tovnih goveda davno su se obratili Ministarstvu poljoprivrede za isplatu podsticaja po različitim osnovama. Uglavnom nisu dobili odgovor o obradi predmet, a samo mali broj je primio novac.

Najava da će se svi dugovi isplatiti do kraja godine smatraju da nije više realna, jer je, prema nepotpunim procenama, još uvek mnogo prijava u postupku obrade u Upravi za agrarna plaćanja.

Adama Sultan 1120x180

Stočari mogu da pošalju prijavu na mejl adresu agroprofit.udruzenje@gmail.com ili na Viber broj 655591270.

Stočari koji su se već prijavili ne treba da ponavljaju prijavu, izuzev mera za tov kvalitetne krave. Mogu da navedu i nerealizovane zahteve za kupovinu grla i za investicije koje su imali u stočarstvu.

pylon galenika jan 023

Kako navodi „Agroprofit“ ovo će biti i glavno pitanje za novi sastanak u Ministarstvu poljoprivrede,  ali i tema obraćanja ove grupacije predsedniku republike Aleksandru Vučiću, jer je ovaj vid govedarstva jedini napredovao, i to zahvaljujući merama državne politike. Tako se na farmama uspešnih domaćina nalazi više od 12.000 kvalitetnih priplodnih krava čiste rase.

PROČITAJTE I...  Muke stočara iz Pančeva: Opstanak farme krava i 300 ovaca pod znakom pitanja

Izvor: Dnevnik

KWS banner 728x90
Prethodni tekstPčelarstvo kao odličan izvor prihoda za mlade poljoprivrednike
Sledeći tekstHajdučka trava – leči još od praistorijskog doba

1 KOMENTAR

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime