Protest poljoprivrednika nastavljen blokadama puteva, sutra se kreće za Beograd

0
146
protest poljoprivrednika novi sad 2
Foto: Vertigo produkcija / U našem ataru

Širom Srbije je i danas su nastavljeni protesti nezadovoljnih poljoprivrednih proizvođača. U više gradova Vojvodine i centralne Srbije mehanizacijom su blokirani putevi do ispunjenja zahteva, a sutra kreću za Beograd.

Adama Sultan 1120x180

Vođa protesta šumadijskih poljoprivrednika Milan Milošević rekao je FoNetu da je odluku o kretanju traktorima za Beograd jednoglasno donelo 7 udruženja poljoprivrednika. Kako navodi Milošević, sutra kreću iz više pravaca ka Beogradu kako bi stigli tokom noći i u petak osvanuli ispred Vlade Srbije.

Blokada Novog Sada

Više od 50 traktora blokiralo je Bulevar, te se stvaraju gužve. Blokiran je deo raskrsnice Bulevara Mihajla Pupina sa ulicom Modene i Žarka Zrenjanina, kao i kod Doma zdravlja, na rakrsnici sa Ive Lole Ribara i Sonje Marinković, javlja 021.rs, prenosi SrbinInfo. Od Novosadskog sajma, sve do zgrade Banovine krenula je protestna vožnja poljoprivrednika. Blokada saobraćaja je od 17-18h.

LG psenica Galenika 2023 1120x180px

Blokiran magistralni put Zrenjanin-Novi Sad

Savez udruženja poljoprivrednika Banata najavio je za danas protestnu vožnju Zrenjaninom. Poljoprivrednici iz Aradca, Elemira i Taraša počinju danas dvočasovnu blokadu puta Zrenjanin-Novi Sad u 10 časova, javlja Danas.

Blokirana Ibarska kod Kraljeva

Ibarska magistrala na ulazu u Kraljevo je blokirana od juče. .Policija je okružila kružni tok i tu od juče u 13 sati ne dozvoljava poljoprivrednicima da idu dalje. Kraljevo je zabranjeni grad.

BioPlug 728x90px

Blokiran „Beogradski put“ kod Požarevca

U 9.10h oko 250 traktora i poljoprivrednih mašina blokiralo je potpuno put koji od Požarevca vodi ka naplatnoj rampi za uključenje na autoput E-75, Beograd-Niš, javlja N1.

PROČITAJTE I...  Protest poljoprivrednika: Kraljevo zabranjeni grad

 

Blokada u Subotici

Subotički poljoprivrednici najavili su blokadu Štrosmajerove ulice, jedne od najprometnijih u gradu.

Web baner Dekalb Bayer 1120x180 V01

Zahtevi poljoprivrednika

Poljoprivrednici traže subvencije po hektaru od 300 evra, zagarantovanu cenu mleka od 75 dinara bez poreza na dodatu vrednost (PDV), dizel po ceni u koju se ne uračunava akciza i PDV, subvencije po kravi, umesto 30.000 dinara, 40.000 dinara. Sve te zahteve je u ponedeljak odbacila Brnabić, rečima da treba da se strpe i da se o tome može razgovarati sledeće godine.

Vučić nije nadležan smatraju poljoprivrednici

Predsednik Inicijative za opstanak poljoprivrednika Srbije Đoka Čurčić je za Betu rekao da poljoprivrednici koji su juče protestovali, predvođeni Inicijativom za opstanak poljoprivrednika Srbije smatraju, za razliku od nekoliko udruženja stočara, da je za ispunjenje zahteva nadležna premijerka Ana Brnabić, a ne predsednik Aleksandar Vučić. Ti problemi, kako je rekao, nisu u njegovoj nadležnosti.

Prethodni tekstUklanjanje prvih serija mladih izdanaka maline
Sledeći tekstPored paradajza NIKADA ne treba saditi ove biljke

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime