Protest poljoprivrednika: Kraljevo zabranjeni grad

0
142
protest poljoprivrednika novi sad 3
Foto: Vertigo produkcija / U našem ataru

Na više lokacija u zemlji, od Subotice do Kraljeva i Kragujevca u toku su protesti poljoprivrednika. Protesti najavljeni u oko 40 mesta u Srbiji kaže potpredsednik udruženja Stig Milan Marković. Kakva je situacija?

Adama Sultan 1120x180

Kraljevo

Kod Kraljeva problemi sa policijom – poljoprivrednicima se ne dozvoljava da uđu u grad. Put je blokiran iako to nije bila namera poljoprivrednika. Oni su hteli da uđu u Kraljevo, da se kratko zadrže kod Gradske uprave i da se vrate kućama kako bi se pripremili za veliki protest u Beogradu koji je planiran ako Vlada ne ispuni njihove zahteve. Međutim, na raskrsnici ih je dočekala policija i blokirala kružni plelaz, i od tog trenutka se i jedni i drugi nalaze tu.  Poljoprivrednici su rešeni da se ne pomere, već da nastave do Kraljeva.

Požarevac

Nezadovoljni poljoprivrednici iz Braničevskog okruga parkirali su oko 200 mašina u obe leve trake kolovoza kod Požarevca. Pod parolom „Državo, hvala, a ti, Srbijo, izvini“, ovde su se okupili ratari i stočari iz Velikog Gradišta, Malog Crnića, Požarevca i Petrovca na Mlavi.

LG psenica Galenika 2023 1120x180px

„Hteli smo da se izvinemo građanima, nismo želeli nikog da maltretiramo prvog dana, ali drugog ćemo morati da preuzememo radikalnije mere, tj. blokade. Ta hrana koju građani konzumiraju, to je naših ruku delu. Tražimo samo ono što ima svaki evropski poljoprivrednik i poljoprivrednik u okruženju. Dovedeni smo u ovakvo stanje i ne možemo da ga preživomo“, ističe Savić.

PROČITAJTE I...  Stočari: 12. maja opelo mlečnom govedarstvu ispred zgrade Predsedništva

Novi Sad

Poljoprivrednici u Novom Sadu, kao i oni iz Bogatića, najavili da će ostati na ulici do ispunjenja zahteva poljoprivrednika.

BioPlug 728x90px
protest poljoprivrednika novi sad 1
Foto: Vertigo produkcija / U našem ataru

Zrenjanin

U Zrenjaninu održana protestna vožnja. Poljoprivrednici iz Zrenjanina prodefilovali su gradskim ulicama u znak protesta zbog propalih pregovora sa Vladom Srbije. Kako javlja reporter N1 sa lica mesta, oni tvrde da je ovo protest upozorenja.

Izvor: N1

Web baner Dekalb Bayer 1120x180 V01
Prethodni tekstProtest poljoprivrednika u podne: Pretnje jednom od organizatora
Sledeći tekstBosiljak: Uzgoj i delovanje na zdravlje

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime