Srbijašume podigle cene drvnog sortimenta za 15 odsto

0
1172
drvo trupci ogrev
Foto: Pixabay

Javno preduzeće Srbijašume donelo je novi cenovnih drvnog sortimenta sa cenama većim za 15 odsto u odnosu na cene iz 2018. godine.

Luna Sensation Bayer 1120x180 V01

Drvni sortiment JP Srbijašume predstavlja tehničko i prostorno drvo, piše na sajtu Srbijašume. Tehničko drvo su trupci različitih lišćara (bukva, hrast, topola, vrba, breza, javor, bagrem…) i četirana, rudničko drvo, tanka oblovina, stubovi za vodove, obla građa za krovne konstrukcije. Prostorno drvo čine tehnička oblica i cepanica (hrast, ostali tvrdi i meki lišćari i četinari), celulozno drvo i drvo za drvene ploče (tvrdi i meki lišćari i četinari), ogrevno drvo tvrdih i mekih lišćara i četinara odgovarajućih klasa.

„Vlada je dala saglasnost na odluku o usvajanju cenovnika osnovnih proizvoda šumarstva – drvnih sortimenata javnog preduzeća za gazdovanje šumama „Srbijašume’“ kojim se odobrava povećanje od 15 odsto, a u interesu zaštite imovine, odnosno šuma u državnoj svojini Srbije i njihovog ekonomski opravdanog korišćenja“, saoopštila je  Vlada Srbije.

Adama Sultan 1120x180

Novi cenovnik objavljen je u Službenom glasniku 5. avgusta, a predviđeno je da stupi na snagu osam dana od objavljivanja, piše Nova ekonomija.

Cenovnik možete videti ovde.

galenika psenica LG 1120x185px
Prethodni tekstLetnja sadnja jagoda: Ovo morate znati
Sledeći tekstTreći dan protesta: Poljoprivrednici ljuti nakon pregovora

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime