Treći dan protesta: Poljoprivrednici ljuti nakon pregovora

0
674
protest poljoprivrednika
Foto: Vertigo produkcija / agrosaveti.rs

Poljoprivrednici su nezadovoljni ponudom koju su dobili u razgovorima u Vladi Srbije, pa su odlučili da nastave proteste.

Luna Sensation Bayer 1120x180 V01

Na sastanku sa premijerkom Anom Brnabić i ministrom poljoprivrede Branislavom Nedimovićem poljoprivrednici su dobili garancije za ukidanje zabrane izvoza za sve poljoprivredne proizvoda. Međutim, Vlada nije prihvatila ostale zahteve.

Protesti poljoprivrednika traju već treći dan. Kako su javljali reporteri 021.rs, u Novom sadu su bili blokirani Varadinski most i Bulevar Mihajla Pupina. Saobraćaj je bio blokiran oko sat vremena, a ratari su zatim traktore vratili ispred Banovine.

„Ostajemo ovde cele noći, a sutra ćemo videti šta dalje, da li ćemo svi za Beograd“, rekao je Milan Milošević, ratar iz Rače.

Adama Sultan 1120x180

Poljoprivrednici zahtevaju otkupnu cenu suncokreta od minimum 700 evra po toni, subvencije za gorivo, slobodan izvoz poljoprivrednih proizvoda, moratorijum i zamrzavanje kredita, premiju za mleko od 15 dinara po litri, kao i 30 odsto subvencija za đubrivo.

Što se tiče plaćanja goriva bez akciza, rečeno im je da je to nemoguće i da će im vraćati 22 dinara po litru.

galenika psenica LG 1120x185px

Inicijativa za opstanak poljoprivrednika Srbije poslala je Vladi Srbije izmenjene zahteve i dala rok da nadležni odgovore večeras do 20 časova. Ako do tada ne dobiju odgovore najavili su da će radikalizovati proteste širom Srbije.

PROČITAJTE I...  Nastavljaju se protesti: Proizvodnja na njivama i u štalama dotakla dno

Najnovije informacije:

Poljoprivrednici su nakon osam časova večeras ponovo blokirali ulice u centru Novog Sada. Na blokiranim ulicama igra se – fudbal.

Infinito Bayer 1120x180 V01

 

Izvori: Aljazeera balkan / 021.rs/ Jugmedia / Danas

Prethodni tekstSrbijašume podigle cene drvnog sortimenta za 15 odsto
Sledeći tekstUkinuta zabrana izvoza ulja, smanjene i akcize na naftne derivate

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime