Stočari traže veće subvencije za krave i junice

0
103
krave ishrana
Foto: Vertigo produkcija / U našem ataru

Proizvođači mleka u Srbiji od države će tražiti da poveća subvencije za krave sa predloženih 40.000 dinara po grlu na 55.000 dinara, a za junice sa 40.000 dinara na 150.000 dinara.

Spyrale Adama 1120x1080

Ovo je izjavio predsednik novoosnovanog Udruženja odgajivača goveda centralne Srbije i član novoosnovane asocijacije Milija Palamarević. On je za agenciju Betu rekao da je nerazumno da država subvencioniše uvoz junica sa 170.000 dinara već deset godina.

„Tražimo da se podstakne domaća proizvodnja junica sa 150.000 dinara, umesto što je Ministarstvo poljoprivrede predložilo 40.000 dinara. Da li je realno i pametno da država podstiče uvoz junica, umesto da stimuliše domaću proizvodnju sa 20.000 dinara manje nego što daje na uvoz“, upitao je Palamarević.
Dodao je da odgoj junice traje tri godine da bi se otelila i bila za mužu i da u tom periodu od nje nema nikakvih prihoda, a da su troškovi izuzetno visoki.
Palamarević je kazao da su stočari zadovoljni premijom na mleko od 19 dinara po litru, a da će u slučaju da država odbije njihov zahtev za povećanje subvencija po grlu preduzeti radikalne mere borbe za realizaciju njihovih zahteva.
Izvor: 021
PROČITAJTE I...  Tov svinja nije uzgredna proizvodnja
Prethodni tekstBele mrlje na listovima ne moraju da znače napad bolesti
Sledeći tekstTajna kvalitetne domaće kobasice

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime