Subvencije za uzgoj šećerne repe u 2023. godini 35.000 dinara po hektaru

0
121
secerna repa
Foto: Pixabay

Vlada Srbije odlučila je da subvencioniše uzgoj šećerne repe, te je usvojila Uredbu o finansijskoj podršci poljoprivrednim proizvođačima šećerne repe za 2023. godinu radi stabilizacije proizvodnje šećerne repe i šećera.

Web baner Dekalb Bayer 1120x180 V01

Visina subvencije iznosi 35.000 dinara po hektaru prijavljene i zasejane šećerne repe, a najviše do 500 hektara za ostvareni prinos od najmanje 50 tona po hektaru plative šećerne repe.

– Pravo na korišćenje finansijske podrške za šećernu repu imaju pravna lica,
preduzetnici i fizička lica – nosioci komercijalnog porodičnog poljoprivrednog
gazdinstva (poljoprivredni proizvođači) pod uslovom da su upisani u Registar poljoprivrednih gazdinstava, da se nalaze u aktivnom statusu i da su prijavili površine pod šećernom repom u skladu sa posebnim propisom kojim se uređuje registracija poljoprivrednih gazdinstava, kao i da ne predstavljaju povezana lica u skladu sa propisom kojim se uređuje porez na dobit pravnih lica – stoji u Uredbi.

Adama Sultan 1120x180

Poljoprivredni proizvođač ima pravo na korišćenje finansijske podrške ako je celokupan ostvareni prinos šećerne repe na ugovorenim površinama isporučio proizvođačima šećera.

Proizvođač šećera može podneti samo jedan zahtev za odobravanje finansijske podrške na osnovu jednog javnog poziva, a proizvođač šećera koji sredstva ostvarena po osnovu finansijske podrške ne isplati poljoprivrednim proizvođačima biće novčano kažnjen u visini od 300.000 do 1.500.000 dinara.

Aneri Galenika 1120x185px

Pročitajte celu Uredbu klikom na link: Uredba o finansijskoj podršci poljoprivrednim proizvođačima šećerne repe roda 2023.

PROČITAJTE I...  Subvencije: “Zahtev u obradi”

Ostaje još da se sačeka javni poziv za podnošenje zahteva koji će objaviti Uprava za agrarna plaćanja.

Izvor: Uprava za agrarna plaćanja

Prethodni tekstTamjan – Lek za dušu i telo
Sledeći tekstČuvanje bundeve u tegli za upotrebu tokom cele godine

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime