Za subvencije za biljnu proizvodnju podneto 316.000 zahteva

0
91
Agrosaveti - Mladi povrtari iz Glogonja 02

Javni poziv za osnovne podsticaje za biljnu proizvodnju bio je otvoren do 1. aprila i ukupno je podneto 316.000 zahteva. Kako ubrzati isplatu sredstava?

Adama Maganic 1120x180

Kako iz Ministarstva poljoprivrede navode u svom odgovoru predstavnicima udruženja poljoprivrednika iz Srbije, od 316.000 zahteva odobreno je 270.000 uredno podnetih zahteva.

U odgovoru Ministarstva se dalje kaže, da će  do kraja ove nedelje biti rešeni svi preostali zahtevi za podsticaje koji budu ispunjavali propisane uslove.

Paradajz 1120x180

Na pitanjе zašto gazdinstva čеkaju rеšеnja o podsticajima, iako su im svе parcеlе prošlе vеrifikaciju, iz Ministarstva objašnjavaju da jе vеliki broj poljoprivrеdnika ušao u procеduru urеđеnja svojih parcеla i podnošеnjе zahtеva prеd sam kraj roka, uslеd čеga jе produžеn i rok za rеšavanjе istih.

Kako bi ubrzali postupak isplate, neophodno je da korisnici (poljoprivrednici) otvore svoje eSanduče i prihvate rešenje o odobravanju podsticaja. Nakon toga na platformi ePodsticaji imaju mogućnost da odustanu od izjavljivanja žalbe na rešenje i na taj način ubrzaju isplatu podsticaja.

Web baner Delaro Bayer 1120x180 V01

Izvor: Agronews

PROČITAJTE I...  IPARD podsticaji: Uskoro počinju prijave za NOVE TRAKTORE
Prethodni tekstUkorenjavanje rasada: Povećajte snagu korena potpuno prirodno
Sledeći tekstZaštita pšenice i ječma u fazi lista zastavičara za sigurniji prinos

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime