Za ženske inovativne ideje 100 miliona dinara

0
552
Agrosaveti - Startap kompanije 01

Glavni ciljevi Programa podrške razvoju i promocije ženskog inovacionog preduzetništva, za koji su opredeljena bespovratna sredstva u visini od 100 miliona dinara, su afirmacija i direktna podrška u realizaciji njihovih ideja.

Adama Maganic 1120x180

„Žene u Srbiji su vredne i preduzimljive, i na ovaj način želimo da ih ohrabrimo da otvaraju svoje startap kompanije, da slede svoje snove, i postanu uspešne preduzetnice. Imamo veliki broj pristiglih prijava, a projekat ćemo nastaviti i u sledećoj godini kako bismo osigurali da sve dobre ideje dobiju adekvatnu podršku“, rekao je ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović povodom predstavljanja ciljeva i statusa ovog programa.

On je dodao da Program nije namenjen isključivo tehnološkim preduzetnicama, već jednako i domaćicama u seoskim i manje razvijenim sredinama sa dobrom idejom i osećajem za biznis.

MPS baneri II

EkoBag – prvo ekološko socijalno preduzeće u Srbiji

Svoje iskustvo sa prisutnima podelila je tekstilna dizajnerka Ivanka Stamenović, koja je nakon otkaza, rešila da započne samostalno posao, pa je sada predsednica udruženja EkoBag. „Oduvek sam imala preduzetnički duh, puno entuzijazma i ideja, tako mi ni situacija kada sam ostala bez posla nije teško pala. Završila sam obuku kreativnog šivenja u organizaciji IDS-a i nakon toga sam sa koleginicom osnovala prvo ekološko socijalno preduzeće u Srbiji – Eko Bag. Počele smo da šijemo torbe od bilborda i zapošljavamo žene starije od 50 godina, koje pripadaju teško zapošljivoj grupi pogođenoj tranzicijom. Tako je bilo tada, a ni danas se nije promenilo“.

Na raspisani javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava u okviru Podrške razvoju i promociji ženskog inovacionog preduzetništva mogu se javiti i jedinice lokalne samouprave, ali i organizacije koje konkurišu zajedno sa jedinicima lokalne samouprave, u zavisnosti od toga za koju meru, odnosno aktivnost u okviru Programa se konkuriše.

Web baner Delaro Bayer 1120x180 V01

Dobitnici bespovratnih sredstava će u okviru predviđenih aktivnosti raspisati konkurse na koje se mogu prijaviti isključivo žene, a više informacija mogu naći na sajtu www.inovacije.gov.rs.

PROČITAJTE I...  Podsticaji po košnici pčela: Ko može da podnese zahtev?

Izvor: Agronews, Danas

Talisman i Plamen 1120x180 Galenika NOVO
Prethodni tekstBiH: Branje trave ive na Ozrenu na UNESKO listi
Sledeći tekstProizvodnja jabuka u selu Dubona

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime