Zadrugarstvo obavezan predmet u poljoprivrednim školama

0
500
Agrosaveti - Zadrugarstvo 01

U srednjim poljoprivrednim školama u Vojvodini zadrugarstvo će od naredne godine biti obavezan predmet, najavljeno je iz Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu.

Spyrale Adama 1120x1080

Devet srednjih poljoprivrednih škola u Vojvodini dobilo je 800 hiljada dinara za realizaciju projekata u oblasti zadrugarstva.

Projekte je finansijski podržao Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu.

NADZOR 10 WP Galenika Fitofarmacija 1120x180

Ugovori su dodeljeni direktorima srednjih škola u Vojvodini koji su ostavrili pravo na bespovratna sredstva kako bi se realizovale aktivnosti u oblasti zadrugarstva. Mladi iz devet srednjih poljoprivrednih stručnih škola putem tog projekta imaće mogućnost da slušaju predavanja o zdrugarstvu kao i da posete uspešne zadruge kako bi im se proširila saznanja o različitim modelima udruživanja.

Kako bi se poboljšao kvalitet obrazovanja u srednjim poljoprivrednim školama potrebno je uvesti predmet zadrugarstvo, jer su mladi zainteresovani da što više saznaju o tom načinu udruživanja.

NADZOR Galenika Fitofarmacija 1120x180

Zahvaljujući zajedničkoj inicijativi zadružnog saveza Vojvodine i pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu od naredne školske godine zadrugarstvo će biti obavezan predmet u srednjim poljoprivrednim školama u Vojvodini.

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu najavljuje od naredne godine više sredstava za osnaživanje zadružnog sektora.

PROČITAJTE I...  Za odgajivački program u Vojvodini 50 miliona dinara

Izvor: Agronews, RTV

Prethodni tekstNajlepša je moja njiva – jagode iz sela Belotinac kod Niša
Sledeći tekstDa li su proizvodi na rafovima u Srbiji bezbedni?

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime