Najlepša je moja njiva – jagode iz sela Belotinac kod Niša

0
2018
Agrosaveti--Adama---Goran-Djordjevic---Najlepsa-je-moja-njiva

U selu Belotinac nadomak Niša obišli smo još jednog dobitnika nagrade konkursa „Najlepša je moja njiva“. Kompanija Adama Srbija nije znala za koju kulturu da se odluči pri odabiru fotografija ovog proizvođača. Kako i sam kaže, ove godine je bila bašta lepa.

Adama Maganic 1120x180

Goran Đorđević obrađuje oko 5 hektara zemlje. Nešto u Belotincu, a nešto u tazbini u Koprivnici. Iako su do sada imali raznovrsnu povrtarsku proizvodnju, svoju budućnost Goran vidi u dve kulture, jagode i paradajz.

‚‚Računice neke ima. Računica je u paradajzu i jagodi. Jagoda je najisplativija. Zato što jednu godinu posadite, uložite. Naredne 3, 4 godine berete bez ulaganja. Nema oranja. Rasad sami proizvedemo. Tako da ne vidim neko veliko ulaganje u toj jagodi.‚‚ – objašnjava Goran.

Iako je poljoprivreda njegov ‚‚hobi‚‚, Goran ga shvata veoma ozbiljno i o svojim biljkama vodi računa. Zato se i okrenuo preparatima kompanije Adama.

‚‚Možda zadnjih 3, 4 godine koristim Adamine preparate. Na internetu slučajno sam došao do tih Adaminih preparata. I onda probao jednom, dva puta. U apoteci se raspito i uvideo u kvalitet ovih preparata. Nema korova. Uspem da zaštitim sve od bolesti. Eto paradajz zadnje 3, 4 godine. Ja nemam problema sa paradajzom, plamenjačom niti sa crnom pegavosti. Korišćenjem preparata, adekvatnom primenom. Pre pojave bolesti, na svakih 7-10 dana tretiram tim preparatima.‚‚ – ističe Goran.

PROČITAJTE I...  KOMPLETNA zaštita SOJE od KOROVA

Agrosaveti---Adama---Goran-Djordjevic---Najlepsa-je-moja-njiva-02

‚‚Koristili smo Sfings, Kohinor od insekticida i Merpan. Izuzetno dobro se pokazao kao zaštita.‚‚ – kaže Goran.

Bez interneta nema budućnosti u poljoprivredi

Na konkursu za nejlepšu njivu Goran je postao još jedan od dobitnika jer, kako kaže, njegova njiva nema bolesti, nema trave i bujna je.

Za sam konkurs saznao je preko Adama facebook stranice.

‚‚I onda sam video konkurs. I ove godine mi bila baš lepa bašta i onda sam poslao 3-4 slike krompira koji je bio baš visok, tako negde do pojasa. Jagode su bile ekstra ove godine, paradajz isto. Bez trave, bez ičega. Baš je bašta bila lepa ove godine.‚‚ – kaže Goran.

Goran je posebno zadovoljan činjenicom da puno informacija može da nađe na internetu pa i na Adama facebook stranici ali i zvaničnoj web.

‚‚Svaki novi preparat koji izađe može da se nađe na internetu. Tako da je internet izuzetno velika pomoć u poljoprivredi danas.‚‚ – objašnjava Goran

Adama Forapro 1120x180

Agrosaveti---Adama---Goran-Djordjevic---Najlepsa-je-moja-njiva-01

Od konkursa, Goran je posta verni pratilac Adama facebook stranice. Ono što kao iskustva kolega nalazi tamo, smatra najvrednijim, ali i same objave stručnog tima kompanije Adama.

PROČITAJTE I...  Najznačajnije bolesti jabuke i njihovo suzbijanje

‚‚Dobro je zato što mi stalno izlaze njihove objave. Te objave ja vidim i iskoristim te informacije. Tačno jave kada se pojavila neka bolest ili neki insekati. I onda odma dođem da proveremi da li toga ima u bašti. Pravovremeno javljaju. Bolje sprečiti nego lečiti. Kad dođe do lečenja, onda lečenja i nema.‚‚ – ističe Goran.

Nada se da će ga sin Aleksandar zameniti u poljoprivrednoj praksi jer iako mlad pokazuje zainteresovanost. Planovi za budućnost su da se prošire zasadi pod jagodama. Partnere i pomoć koju nalazi u kompaniji Adama neće menjati jer kako i sam kaže:

‚‚Jako sam zadovoljan njihovim preparatima, a sada ću ih i više koristiti.‚‚

Prethodni tekstUzgoj kineske urme u Srbiji
Sledeći tekstZadrugarstvo obavezan predmet u poljoprivrednim školama

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime