Kako se brzo rešiti skakavaca sa sredstvima koja imamo kod kuće

0
1077
skakavac
Foto: Pixabay

Skakavci mogu da ostave razarajući trag u organskoj bašti i ako ne rešimo situaciju brzo imaćemo veliki problem. Srećom, njihova brojnost može da se kontroliše na potpuno prirodan način.

Luna Sensation Bayer 1120x180 V01

Skakavci mogu da unište baštu vrlo brzo. Naime, svakog dana mogu da pojedu oko 50% svoje težine. Bez obzira u kom su životnom ciklusu, sažvakaće stabljike i lišće biljaka bez milosti. Ukoliko se njihova brojnost ne kontroliše mogu da naprave ozbiljne štete.

Postoji nekoliko prirodnih sredstava koja mogu da se koriste protiv skakavaca, a ova dva koja ćemo predstaviti svi imamo kod kuće.

Magnetic 1120x185px

Sprej od belog luka

Miris belog luka može da pomogne u odvraćaju skakavaca i drugih uobičajenih baštenskih štetočina. Za pripremu spreja od belog luka potrebno je izgnječiti 5-6 češnjeva belog luka i preliti ih sa 10 šoljica vode, a zatim zagrejati do ključanja. Ostaviti pripravak da odstoji preko noći.

Nakon toga se procedi, a pre primene treba razrediti u razmeri jedan deo pripravka belog luka i tri dela vode. Rastvor se prska na lišće biljaka koje su napadnute.
Obavezno poprskati i donju stranu lišća.

ExelGrow Adama 1120x180

Brašno protiv skakavaca

Brašno će ubiti skakavce tako što će da ih izgladni. Naime, kada skakavac pojede list na kome je brašno, ono mu gumira usni aparat, onesposobljava ga da jede i on na kraju umire od gladi. Surovo jeste, ali su i oni surovi prema biljkama, jer ih ne ostavljaju na miru dok ih ne unište. Možete da koristite bilo koje pšenično brašno, a potrebno je da se pospe u tankom sloju po biljkama.

PROČITAJTE I...  Kako suzbiti LISNE VAŠI bez upotrebe hemije

T.T.

Infinito Bayer 1120x180 V01

Preuzimanje teksta nije dozvoljeno bez navođenja linkovanog izvora.

Prethodni tekstFarma angus goveda u Gložanu
Sledeći tekstTrenutno nema kupaca paradajza sa juga Srbije

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime